Emsanpemsaan

Staden by night

Är på sådär lagom bra humör just nu faktiskt. Tur att jag har Jennie som tänker muntra upp mig. Ska kila ner på stan och kolla läget om en stund. Prata av oss lite, alltid lika skönt. Kommer förmodligen sippra lite öl genom halsen på mig också. Yeah, jag ska ta en jävla öl som Vicky så fint uttryckte det, haha! Tack gumman för att du alltid är bäst.


Have a nice night,
Tja.

Hockey

Åh, gott med lite mat i magen. Eller mat och mat, vaniljyoghurt med skivad banan. Steg upp klockan 05.30 imorse, tog en kaffe och en smörgås, strosade iväg till jobbet, och nu är jag ganska så nyss hemkommen. Att jobba en hel dag utan lunch är inget att rekomendera! Men så kan det vara.

Igår var jag först på möte, och sen vart det hockey, Färjestad - Mora, där Färjestad förlorade med 2-3, vilket värdelöst spel (ska jag säga som knappt kan stå på ett par skridskor). Hur som helst, jag och Henrik hade trevligt iallafall, och det är väl huvudsaken. Måste dock erkänna att jag diggar musiken i pauserna bäst, en sådan danspingla som jag är.

Och nu fick jag nyss ett ganska glatt besked, ska bli upplärd på ett jobb som jag hoppats på ett tag. Meningen är att jag ska kunna hoppa in extra åt dem när deras ordinarie är ledig, sjuk, hemma med sjukt barn osv, osv. Nästa fredag ska jag dit, direkt efter SJ-jobbet jag ska utföra. Kommer nämligen pendla mellan Göteborg och Karlstad hela nästa vecka för att göra ett uppdrag åt SJ, kan bli helt ok! Hoppas på att få se en skymt av Emma Björk när jag ändå är i Göteborg. :)



Sluttjatat. Vi hörs!
Love

Stockholm?

Vilket deprimerande väder - fy katten.

Vaknade upp i Kristinehamn imorse. Tillsammans med mamsen, Moa, Fanny och Smilla åkte jag till Karlstad. Svängde förbi Bergvik där jag hade ett ärende. Sedan åkte jag och Smillan hem till mig medan dom andra kollade ut glasögon på stan åt Moa. När de till slut hittat ett par som fröken ville ha kom dom hit och fikade. Satt här och pratade och åt smörgås (samt vaniljmunk), och nu har dom precis åkt hem. Då var man själv igen då! Ska ta mig i kragen och plugga teori idag. Måste få det där förbaskade körkoret som jag borde tagit för längesen. Motivation tack!? Måste fixa det innan jag gör nåt annat känns det som. Funderar nämligen att fly min kos till Stockholm. (Henrik? Han ska nog inte med, distansförhållande isåfall, svar ja). Men som sagt, vill ha körkort innan. Blir så mycket svårare att ta det där känns det som.

Jaja, nu har jag delat med mig av mina tankar tillräckligt för den här gången.
Tjohej!
Love ems

Dumlemuffins

Känner mig sådär lagom pigg. Förkylningen har verkligen tagit över min kropp! Hoppas att det går över, annars måste jag göra ett uppehåll med behandlingen. Eftersom behandligen bidrar till mycket lägre imunförsvar finns risken att min kropp inte klarar av att göra mig frisk om jag blir sjuk. Då måste man hoppa över en spruta så att läkemedlet hinner gå ur kroppen, och jag blir frisk. Men eftersom jag inte behandlats med detta så länge har jag ingen aning om hur min kropp klarar av det. Kanske inte är några problem alls, vilket jag hoppas på, och då blir jag mycket nöjd! För att göra uppehåll med behandlingen är ingen jag föredrar.

Har iallafall umgåts med mina systrar och vår lilla vovve idag. Har myst med film och lite sådära. Nu är familjen iväg en sväng, och jag har passat på att baka dumlemuffins, och choklad/daimmuffins. Ser inte helt pjåkiga ut om jag får säga det själv. Blir gott till kaffet sen det!


over and out,
Love ems

Massage

Pallrade mig iväg till vårdcentalen imorse och tog prover. Åkte sedan hem till Kristinehamn. Drog till gymmet med mamma, tog ut mig totalt. Pallade inte lika mycket som jag brukar, kan kanske hänga ihop med att jag är himlans förkyld. Men jag kände inte för att banga bara för det! Sedan klippte hon min lugg, och efter det väntade en underbar massage! Hon kan det där, min moder! Nu har hon fått en riktig massagebänk också, gör inte saken sämre.

Helgen gick lika snabbt som den kom. Lördagen bjöd på kalas hemma hos Kristin och Thomas. Blev faktiskt himlans trevligt, med mycket folk. Dock försvann alla åt olika håll när vi väl landat på stan. Efter att Henrik, Therése och Nicke försvunnit hemåt var det bara jag, Kristin, Thomas och Christian kvar på samma ställe. Men vi hade lika trevligt för det. När vi varit på både Arena Bar och Ankan tittade vi in på Blå en sväng, som förövrigt liknar en bordell efter renoveringen! Så kan det vara. Avslutade kvällen på Day and Night.
Söndagen var minsann inte lika fartfylld. Jag och Henke kollade på FYRA filmer. Slappt? Right. Kan visserligen vara skönt det också ibland.


Nu är det dock dax att krypa ner i sängen! Sov gott,
Love


Finbesök

Sitter och väntar på Henrik som är på bolaget en sväng. Ska äta lite pastasallad när han kommer hem, vilket jag hoppas blir snart med tanke på hur hungrig jag börjar bli! Smilla är här på besök idag också. Sötnosen ligger i soffan och vilar lite. Alltid lika kul när hon är här! Idag är det dessutom fint väder, så det blir många promenixer. Det tycker vi om, både jag och Smillan.

Gårdagen vart lugn med lite tv-tittande hos Thomas och Kristin. Och kvällen kommer att utspela sig på samma ställe, dock kommer inte tvn gå lika varm ikväll. Ska fira Kristin lite eftersom hon, som jag tidigare nämnt, fyllde 25 häromdagen. Kan nog bli trevligt tror jag! Får se om jag hänger med ut sen, håller det öppet!


Over and out,
Love

Är jag inte snäll, så säg?

Inledde min Kristinehamnsvistelse med att leka med Smilla (dvs gömma nallen och ha dragkamp), drax kaffe med mamsen och tog en spruta i magen! Oh ja, testade magen denna gång. Till min besvikelse gjorde det dock inte mindre ont än i låret, men men. Lagade sedan köttfärssås och makaroner till Moa, Fanny och mig själv. Smillan fick en morotsbit att tugga på! Hon tyckte att det var gott. Sedan var det dax att än en gång plocka fram mina läxläsarkunskaper. Denna gång inom området geografi. Har målat en Sverigekarta, satt ut alla landskap, städer, sjöar, älvar, berg, gränsländer, och ja, you name it! Så imorgon ska jag gå upp klockan 06.30 för att ha en extra genomgång inför provet de har imorgon. Mmm, jag är snäll, jag vet!


Tror minsann att Smillan är lite kissekissnödig nu, have to go!
Love


Grattis

Tänkte åka till Kristinehamn idag. Hälsa på mamsen och utnyttja hennes sjuksköterskekunskaper (som är medfödda, ej inlärda). Jajjemen, ska spruta i mig ännu en dos av Humira. Alltid lika trevligt!

Var konstigt nog helt slut igår. Kom hem från jobbet, däckade x antal timmar i soffan. Martin var tvungen att ställa in vår Tv-kväll, men Jennie kom förbi på en fika istället, så jag hade trevligt ändå. Satt och pratade in på natten. Sedan blev det raka vägen i säng!


Jag vill också passa på att tillägna en liten hälsning till min vän Kristin Bjerner som fyller 25 år idag!
Grattis Grattis Grattis gumselumsan!

image50

Inte alltid lätt

Nej tyvärr är inte alla saker lätta. Idag märkte jag verkligen av det. När man vill någons bästa men ändå inte vet exakt vad som är bäst. Gör iallafall så gott jag kan, och jag menar faktiskt väl, hoppas du förstår det!
 
Gick ner till stan för att beställa medicin på apoteket förut. Dax att ta ytterligare en spruta på onsdag. Åker hem till mamsen för att få lite hjälp. Klarar fortfarande inte av det. Är helt enkelt rädd att jag ska dra ifrån av ren reflex. Det är inte helt omöjligt faktiskt. Men mamma klarade det så bra sist så hon får äran även denna gång! Tänkte stanna till torsdagen och följa med henne på ett träningspass också. Brukar försöka tajma så att jag kan det, så himla skönt.
Hur som helst, mötte upp Jennie, vi tog en kaffe på Melkers och tjatade lite, alltid lika trevligt. Sedan gick jag hem och skärde mig i fingret. Det där lät helt fel men jag gjorde faktiskt det. Skulle skära paprika, och det gick ju som det gick. Och eftersom jag förbrukade sista plåstren i helgen fick jag linda in fingret i papper.




Ska placera mig i soffan med en kopp thé. Tror att jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll eftersom jag börjar jobba vid 07 imorgon. Sen på kvällen blir det nog Tv-kväll med Martin.


Love Ems

Nöjes

Oh, seg är ordet som beskrivit mig under denna söndag iallafall. Men det var kul igår, det ska gudarna veta, riktigt kul. Vic kom hit, vi gjorde oss iordning, gick till Martin. Lite segstartat med tanke på fredagen, men vi kom igång snabbt. Framåt 12 begav vi oss till nöjes. Ingen kö alls, lycka! Tur att det var desto mer folk innanför portarna. Kvällen var minst sagt lyckad, riktigt shysst kväll.

Idag lunchade jag med mamsen och Hille. Dom är i stan och går massagekurs, härligt. Det kommer utnyttjas, det vill jag lova. Kan knappast bli bättre med en massör i familjen, hoho! Sen kom Vic förbi, jag följde henne till tåget, och sedan kom Henrik och hämtade upp mig. Vi gick hem och kollade på Dirty dancing 2 och åt morötter med dipp! Fint det.

Men nu ska vi gå och lägga oss, ny dag imorgon! over and out,
Love

födelsedagsfika

- Gårdagen bjöd på jobb, umgänge med mina fina vänner, och dans.

Vi samlades efter många om och men hemma hos mig. Efter ett tag gick vi till Harrys och tog oss en svängom på dansgolvet. Det var trevligt faktiskt. Kul att se alla mina tjejor, som alltid.

Idag ska jag hem till Vic på fika, hennes syster fyller år så jag ska dit och äta marängswish (eller hur det stavas?). Smarrigt värre, var inte igår man åt det. Sedan ska vi hem till mig och fixa och trixa lite. Tror att det bär av hem till Martin och grabbarna på lite fest sen. Verkar som att krogtärningen kommer stanna på Nöjes ikväll, kan bli kul. Eller, det blir kul såklart. Just nu känner jag mig inte så himla taggad, men det kommer. Så fort jag träffar Vickan så smyger sig festandan på ;) Hur som helst så är det dax för mig att laga lite mat innan Henrik kommer och hämtar mig.

over and out,
Love

kvällsblogg

Sitter här och  kvällsbloggar i väntan på att Henrik ska komma hem, fast det dröjer nog en timme innan han kommer iofs. Blev inget alla hjärtan dags firande för oss eftersom han inte varit hemma, men jag köpte lite hjärtformad choklad förut som han ska få när han kommer hem, alltid något. Passar nog bra, sådan gottegris som han är!

Idag har jag, som jag nämnde tidigare, umgåts med Martin. Han bjöd på semla och kaffe, det var gott. Satt mest och tjatade och åkte en liten tur. Trevligt att se honom, har inte gjort det allt för ofta på sista tiden, tyvärr.

Imorgon blir det jobb, sedan får jag finbesök av Vickan. På kvällen blir det till att kalajsa och fira Soffan som fyllde år igår. Ska bli trevligt att träffa alla. :)


Sov gott,
Puss & Kram




Alla hjärtans dag

Idag är dagen som går i kärlekens tecken, så jag får önska alla mina nära och kära en fin dag!
Henrik, min familj, mina vänner (ni vet vilka ni är), Jag älskar er!

image49


Idag ska jag träffa Martin, ska bli trevligt att umgås lite. Sen ikväll/natt kommer Henrik hem från Göteborg. Blir mys det, ska dock upp och jobba 07 imorgon så vi kan inte vara uppe allt för sent!

Men nu ska jag göra mig iordning, för snart kommer Martin och hämtar mig.
Ha en fin dag,
Love

Honey

                    image48


Var rätt seg efter jobbandet idag, så det blev en liten filmkväll med mig själv. Letade fram en gammal dansfilm; Honey. Den är ju så underbar, och det var så längesen jag såg den att jag bara var tvungen att titta på den. Om det finns en endaste liten möjlighet att ni inte sett den, se den! Inte nog med att Jessica Alba är skitsnygg, hon dansar som en gudinna också. Man blir så grymt sugen på att börja dansa igen när man ser sådana filmer. Finns även en och annan guldklimp att spana in. Checka denna lilla goding.

                                                  



Nu blir det till att krypa ner i sängen. Sov så dåligt inatt, klev dessutom upp klockan 04.45, (då jag legat vaken i ca en timme i väntan på att klockan skulle ringa vid 05.00). Snacka om pigg jag var imorse konstigt nog, snacka om hur opigg jag är nu. Så jag avslutar här med att säga godnatt.
GODNATT!

Beautiful day

En vacker dag idag, solen skiner.
Men det håller väl inte i sig länge
Samma visa varje gång


image45

Smilla & jag säger HEJ!






Mattegeni (?)

06.30 Jag vaknar, hör att en liten krabat springer längs med golvet, ljudet närmar sig. Jag ser en brun/vit klump runda min vita dörr. Tvärnit på mattan. "Umm, umm, uuuummm, uuuum" , ett välbekant ljud på mornarna. Smillan tittar med sådan oskyldiga ögon att man inte kan låta bli att låta henne komma upp. "Kom då", och med ett lätt skutt är hon uppe. Hon lägger huvudet mot mitt bröst, tittar på mig, ger mig en puss. Glider sedan ner och placerar sig raklång längs med min kropp med huvudet mot min arm, är det inte charmigt? 

Jag somnar om.

08.00
Vaknar jag igen, denna gång av att mamma kommer in med frukost till mig. Vilken underbar mor. Vaniljyoghurtröra med kiwi, apelsin och äpple. Samt smörgås med kalkon + grönsaker och en kopp kaffe. Yummi!



Gårdagen var lugn här hemma i Kristinehamn. Blev serverad fruktsallad som mina kära tvillingar till syskon hade gjort åt mig. I utbyte utnyttjade de mina mattekunskaper. Läxläsar-Emelie till er tjänst! Då var det dax att plocka fram skolflickan ur bakfickan och lära mina systrar hur man räknar ut omkrets och area på figurer, (vilken tur att inte läxan var svårare än så), och det gick ju bra!


Nu ska jag ta en morgonpromenix med Smillan.



Over and out
Love


It's time, again.

Två veckor har gått sedan mitt besök hos reumatologen, dvs sedan jag tog min första spruta (för att vara exakt, sköterskan tog den på mig). Anyway, imorgon är det alltså dax igen. Och vad passar då inte bättre med ett litet besök hos min kära mor? Hon ska ta den på mig, för jag kommer bara fega ur. Jag försökte få Henrik till att göra det men han vägrar. Vad har man en pojkvän till egentligen? ;) Tss, mamma är ändå så himla uppspelt över att få göra det. (??) It's all good.

Imorse var jag hos tandläkaren. Allt var fint, bara en lite detalj. Kan hända att det finns benresten kvar i min gomm efter operationen jag gjorde -05. I somras drog jag nämligen ut en benflis ur tandköttet helt själv, det gjorde ont! Efter det har jag inte känt av det direkt, men tandläkaren anar att det kan finnas lite kvar, så han skickade upp bilderna till kirurgerna så får dom avgöra om det ska tas bort eller ej. Jag slutar aldrig förvånas över att det alltid ska vara nåt fel med mig. Doktor Lars var iallafall stolt över mig för att jag "opererat mig själv", som han så fint uttryckte det. Men han påpekade dock att nästa gång kanske det är bättre att göra det på rätt sätt, och jag håller med honom om det.


Sitter här och är lite halvt rastlös faktiskt. Har förbetett köttfärs, så det är bara att börja rulla köttbullarna sen, har skalat potatis och morötter så det är bara att sätta på plattorna, såsen gör jag av köttbulleskyn så där kan jag inte förbereda något. Nu vill jag bara att klockan ska gå så att jag får sätta igång med det där, börjar bli hungrig, men Henrik är nog inte hemma på minst en timme iallafall. Yeye, blir jag och en kopp thé nu!

Love

Uppe med tuppen

Imorse ringde klockan vid 05.45. Vi klev upp, fixade iordning tvättkorgen och masade oss ner till tvättstugan. Alltid lika kul att ha tvätten mellan 06 och 10. Men nu är det färdig tvättat och då känns det skönt. Återstår bara att para ihop strumpor, det roligaste momentet. Måste börja köpa strumpor med mönster, jag blir galen på alla svarta strumpor!

Även denna helg har varit mycket bra. Fredagen bjöd på matlagning och mys med Jennie. Satt och snackade och hade allmänt trevligt. På lördagen tog jag det bara lugnt, sedan kom Jennie förbi efter jobbet. Vi hängde ett par timmar och sedan slängde jag mig i duschen och stressade bort till Nicke för att förfesta. Sedan blev det utgång.
Igår var jag och Henrik slappast i världen tror jag. Men det får man vara på söndagar, right? Och i veckan jobbar han i Värmland så jag får se honom varje dag! yey, det tycker jag om.


Nu ska jag fixa till mig lite, måla naglarna och fördriva tiden till klockan ett, för då ska jag på möte.
Kanske bjuder på några rader lite senare idag, who knows.

Love

Skitväder

Gillar inte det här slaskvädret som dragit över oss. Om snön ändå omvandlas till blöta när det når marken kan det lika gärna kvitta tycker jag. Usch!
Igår var mamsen och jag och tränade, det var skönt. Jag har träningsvärk! Fast det gör inget, för det är lite härligt på ett ont sätt eller vad man ska säga.

Idag är det fredag, jag älskar fredagar! Trodde dock att Henrik skulle komma hem ikväll/natt men så blev det inte utan han kommer hem imorgon. Lite tråkigt! Desto roligare är att Jennie kommer hit ikväll. Matlagning och mys blir det.


Saknar Vic, känns inte helt rätt att vi bor så långt ifrån varandra. (Det ska inte kännas rätt heller!)


Har inte så mycket att säga just nu.
Ta det lugnt i fredagsnatten!
Love

RSS 2.0