Emsanpemsaan

frukost på sängen

Jajjemen, det fick jag imorse av min gullis. Hemgjorda räkbaugetter och kaffe hade den filuren varut uppe och fixat medan jag låg och sov. Smarrigt värre! Förövrigt var jag väldans seg när jag klev ur sängen imorse. Vaknade till vid sådär åtta snåret, försökte sträcka mig efter vattenglaset, men insåg ganska snabbt att det var bättre att lägga sig ner igen. Och det gjorde jag! Vaknade sedan x antal timmar senare av att frukosten var serverad.


                                     


Gårdagen var minst sagt vild. Jag och Kristin satt hemma hos henne och förfestade. Pratade om allt mellan himmel och jord, och hade det jätte trevligt. Tanken var att vi skulle möta upp dom andra men eftersom vi segade oss så mycket mötte vi upp dom i krogkön sen istället! Krogtärningen stannade på Harrys, och där var det verkligen varrierat med folk. Kvällen bjöd på återkommande magknip av allt skrattande, men detaljerna, dom håller vi för oss själva! Hahah, fy fasen vilken lyckad kväll. Och kvällens drink? ROSA PANTERN, givet.

Over and out!

Love / ems

Tacokväll toppat med IDOL

Igår var jag på magnetröntgen i Karlskoga. Det gick bra, trots att jag höll på att få cellskräck mot slutet. Först satte dom en nål i armen på mig för att kunna spruta in kontrollvätska mellan bildtagningarna, sedan spändes jag fast på en säng och kördes in i den där makapären. Sedan fick jag ligga helt stilla i en timme och lyssna på radio. Hoppas att jag blir kallad på återbesök hos reumatologen snart. Vill verkligen ha besked så fort som möjligt. Det låter dumt att säga, men jag hoppas verkligen att jag har den där ledsjukdomen som dom tror. Jag menar, ryggbesvären försvinner ju inte bara för att jag inte får en diagnos. Och har jag sjukdomen så finns det iallafall en liten strimma av hopp om att jag kan få något läkemedel som även har positiv effekt på regnbågshinneinflamationen i ögat. Det låter rörigt, men det blir nog bra i slutändan hoppas jag.

På kvällen kom Thomas och Kristin och hämtade upp mig och Henrik, vi åkte till Ica för att inhandla varor till tacokvällen. Medan grabbarna fixade maten bänkade jag och Kristin oss framför tvn. Idolkväll stod, förutom tacos, på menyn. Kvällen var trevlig, och framåt midnatt tog jag och älsklingen en promenix hem till oss. En lugn, men mysig kväll.


Nu har jag precis kommit hem ifrån en skön långpromenad. Ska laga lite mat snart, och sen ska jag och Henrik till Bergvik en sväng. Tänkte kolla om jag kunde hitta något roligt att ha på mig ikväll. Min garderob känns inte så himlans rolig! Men så känner man varje helg, och ändå har man massa kläder. Hur som helst så blir det utgång ikväll. Jag, Kristin och Therese ska göra stan osäker! Känner mig faktiskt riktigt taggad för en utekväll. 


Love / ems

Shopping down town

Åkte tillbaka till Karlstad igår. Jag och Henrik myste framför tvn i princip hela kvällen. I brist på energi gick vi till och med ner till Ican och köpte en varsin sallad för att slippa laga mat. Vid sådana tillfällen är man glad att man bor granne med mataffären! Men det måste ju finnas utrymme för sådana slappiskvällar ibland också, inte sant? När vi sedan somnat ringde Vicky och Patrik... Vad dom ville? Jo dom undrade om vi ville komma på inflyttningsfest hos dom, nästa helg! haha. Sure, klart vi kommer gullhönor.
Imorse var det uppstigning med tuppen, eller nästan iallafall. Klockan kvart över 7 gick jag upp ur den varma sängen, ifrån den trygga famnen, för att göra frukost till mig och gosen. När Henrik hade traskat iväg till jobbet gjorde jag mig iordning och kilade ner på stan för att kika lite. Blev en väska och en tröja rikare. Dock blev inte mitt konto riktigt lika berikat, men lönen gjorde sig bra på mitt shoppingkonto idag så jag var värd det. Behövde dessutom både en ny väska och en tröja.

Nu sitter jag och väntar på att mormor och morfar ska hämta upp mig. Jag ska nämligen till Kristinehamn igen. Eftersom jag ska till Karlskoga sjukhus imorgon bitti blir det bättre att sova hemma hos mamsen, med tanke på att det blir kortare transportsträcka imorgon. Hoppas på att morfar kan köra mig dit, det tror jag nog. Han har ett hjärta av guld min morfar, och mormor också för den delen! Ska bli kul att se dem idag, var allt för längesen nu. Bäst att jag gör mig iordning, dom kommer nog när som helst.

Love / ems

Härliga höstdag!


Visst är det mysigt när solstrålarna möter de färgglada löven på träden och marken. När frosten fortfarande glänser, och kinderna blir lätt rosa. Idag är det jättefint väder, eller iallafall just nu. Det där vet man ju hur det är, det kan ändra sig vilken minut som helst. Imorse gick jag upp klockan 8, åt frukost med familjen och läste morgontidningen. Kristinehamnsposten, vilken skvallerblaska! haha. Om man har tur så är den tio sidor. Menmen, nu förstörde jag stämningen lite grann tror jag, så vi hoppar över det kapitlet. Sedan tog jag en lång morgonpromenad med Smillan, det var mysigt. Helt lugnt och stilla över allt. Nu sitter jag här och klurar på vad jag ska laga för mat tills mamsen kommer hem på lunch. Någonting ska jag nog kunna knåpa ihop!

Senare idag ska jag till Karlstad. Kanske blir det "bonde söker fru" kväll med Kristin. Jag tycker faktiskt att det programmet är lite charmigt, även om det ligger en viss nördvarning och trycker bakom programmet. Ändå kan man inte låta bli att titta. Hur som helst så är det dax för mig att pyssla med annat, over and out.

Love / ems

Sista gratisbesöket


- hos tandläkaren, yes.. det gjordes idag! Känns jättekul att behöva betala nästa gång man ska dit. Men that's life, bara att inse att man faktiskt är vuxen nu. För övrigt tyckte hon att mina tänder var jättefina, så det var ju något positivt med besöket iallafall. Lite beröm över tandborstningen har ingen dött av!

Ikväll är jag kvar hemma hos mamsen i Kristinehamn och passar Moa, Fanny och så Smillan då förstås! Men imorgon tror jag nog att jag beger mig hem till till Karlstad igen! Tänkte köra stenhårt på körkortsplugg imorgon nämligen, och Henrik har ju det där braiga programmet på datorn, som inte jag har. Känns som att det går in mycket mer när man pluggar på det sättet. Och just nu känner jag att jag bara vill ha ett körkort, precis nu! Hellst av allt skulle jag vilja få det utan ansträngning också, men det är väl för mycket begärt antar jag? Kanske vill min älskade vara så gullig och övningsköra med mig också, återstår att se det. Nu blir det iallafall till att fixa lite kaffe, och mysa ner mig i soffan med Cosmopolitan.
Sov så gott,

Love / ems

Helgen


I fredags fick jag akut ta ledigt från jobbet de sista två timmarna för att ta mig till sjukhuset. Att jag aldrig blir av med den där nedrans regnbågshinneinflamationen! Fick dessutom ett dåligt besked ifrån läkaren... det har blivit kroniskt, vilket innebär att jag alltid kommer att ha den, ALLTID! Jag vet inte vad det är för fel på mina gener, men inte fan är dom normala iallafall. Menmen, det är tyvärr ingenting att göra åt. Det kunde ju trots allt ha varit värre. Ska till Karlskoga sjukhus på fredag också, magnetröntgen, så vi får se om det ger nåt.
Efter sjukhusbesöket gick jag och mötte Henrik. Alltid lika kul att se honom när man inte ses på hela veckorna! Sedan åkte vi och hämtade Vicky på stationen och körde henne hem! Finbesök ifrån Stockholm är inte varje dag man får. Sedan myste jag och älsk till det med mat ifrån Mongolian, och tittade på Idol.

På lördagen skulle det minsann gå vildare till. Efter ett IKEA besök med Henriken blev det en fika med Soffan och Vic. Sedan gick Vic och jag hem till mig och lagade mat och dansade framför spegeln hela eftermiddagen, haha! Kvällen bjöd sedan på fest. Martin hade 25 års kalas, så jag och Vic (som alltid infinner oss när det är festligheter på gång) var såklart där. Fick dessutom min lite försenade studentpresent av Martin och Madde när jag var där. Jättefin! Tack, tack och åter tack! En mycket trevlig kväll.

Och söndagen bjöd på lååååång sovmorgon. Vaknade klockan ett av att Victoria ringde och väckte oss. Hon tyckte att det var på tiden att vi gck upp, och det tyckte vi också. Inte för att vi tog oss speciellt långt, men vi hamnade i soffan framför tvn. Blev en väldigt lugn dag. Passade på att städa lite, och sedan kom Thomas över på en kopp kaffe och fika. Tanken var att grabbarna skulle laga vår diskmaskin, men det gick väl inge vidare värst bra. Så det är bara att fortsätta diska för hand ett tag till.
Och apropå hushållsarbete så ska jag faktiskt kila ner till tvättstugan och ta hand om tvätten nu!
Over and out,

Love / ems

Bokat, betalt och klart.

Precis, nu är allt klart för min och Henriks resa om lite mer än en månad! Känns bra att ha betalat både flyg, hotell och tågresa nu. Känns alltid bättre att få det gjort så fort som möjligt så att man har lite koll på hur ekonomin ser ut för resten av månaden. Ska bli kul att se hans min när vi kommer fram till flygplatsen. Han vet nämligen inte om någonting.. varken att han är ledig från jobbet eller vart vi ska åka! Ska bli mys att åka bort och fira vår 2års dag. Hittade ett jättefint hotell, som jag dessutom lyckades ha turen att få ett megaspecialpris på, finemang!

Idag är det en allmänt slapp dag. Glider runt här i mjukisbyxor och lyssnar på Aqua. Och nej, jag skrev inte fel.. jag lyssnar faktiskt på Aqua. Mina kära tvillingar till syskon har nämligen i musikläxa att lära sig "Barbie girl". Så vare sig jag vill eller inte får jag lyssna på den om och om igen heeeela kvällen! Kan inte bli bättre va?

Förövrigt saknar jag Vickypicky. Hoppas att man får se henne i helgen, känns som evigheter sen vi sågs nu. Snart kommer jag och kidnappar hem dig ifrån Stockholm igen tjejen! Tur att det finns telefon iallafall, mycket tur!



  KOM HEM VIC!


Får dessutom passa på att tillägna Martin en liten rad. Han fyller nämligen 25 år idag, grattis gubben!



Nu ska jag fly iväg med mina tankar en stund. Ska nämligen gå ut och gå med Smillan, även hon behöver ju ha sin dagliga kvällspromenad. take care!

Love / ems

Dax att börja blogga


Jaha, då var det på tiden att även jag satte igång med bloggandet då. Alltid lika kul att sitta som ett ufo framför datorn och inte förstå någonting av alla koder och tecken man ska använda sig av för att få det snyggt och fint. Men nu är jag här, och det kan ju knappast gå sämre än att jag inte lär mig mer än såhär?

Idag är det en tråkig dag, vädermässigt.. eller kanske över lag, jag vet inte. Kändes som att kroppen skulle kollapsa totalt när jag reste mig ur sängen imorse, usch vad det är jobbigt att kliva upp klockan fem varje morgon! Tur att jag och Mickis har fått återförenats med våran kära radio på jobbet iallfall. Tacka vet jag P3, you make my day!  Annars finns för tillfället inte så mycket att säga, är bättre att jag återkommer lite senare, eller imorgon!

Love / ems

RSS 2.0