Emsanpemsaan

Jag är kääääär

- i sommaren!

Måndag, och första dagen på en ny jobbvecka avklarad. Har varit ledig hela helgen och det var varit sjukt skönt. Drog till Anders lantställe i fredags. Grillade, spelade boule, kollade lite fotboll och njöt av ledigheten. På lördagen åktes det båt och solades. Vilket otroligt underbart sommarväder vi har. Älskar det! Kvällen tillbringade jag hemma hos Katta och Alexander, dom hade inflyttningsfest. Riktigt trevlig faktiskt!

Igår var det en lugn dag, solade utanför huset på gräsmattan. Lade mig lite skymt bakom buskarna med staketet som skydd för att slippa socialt umgänge. Gick sådär, tog en halvtimme så ramlade det förbi två alkisar som skulle hälsa på mina kära grannar som tydligen inte var hemma. Den ene tyckte att jag hade fint "glimglam" i öronen, dvs mina örhängen. Det är något med alkisar och mig? Vad utstrålar jag för nåt egentligen som gör att dom alltid ska snacka med mig? haha.
På kvällen blev det film. Josef envisades med att se en skräckfilm med slemmonster som var skitdålig, haha. Sen missade jag sista tunnelbanan och fick åka taxi hem. Och nu slog jag precis av en nagel när jag skulle öppna fönstret. Jag är så jävla klantig. Vilka problem jag har va?



Sov gott/
ems

Bananskal? Nejtack

Hej solskenet!

Ledig i tre dagar nu, och för en gångs skull tänker jag faktiskt vara det. Har annars en viss förmåga att halka på ett bananskal rätt in på ett extrapass annars. Men icke, i helgen ska jag vara ledig. Sjukt bra väder också, det är ju glimrande. Sitter och väntar på att bli upphämtad. Ska åka på en liten utflykt, detta kan bli intressant!

Ha en bra fredagskväll,
love

En midsommarhelg att minnas

Tillbaka i hemma i Stockholm efter en visit i Värmländska trakter. Tillbringade först lite tid i Kristinehamn, med min fantastiska familj. Perra var nöjd, för han tycker att det är kul när någon "som är lika galet sjuk som honom" hälsar på så att han får visa sitt rätta jag. Enligt honom är nog jag den enda vettiga personen i vår familj. (och då är definitionen på vettig kanske inte helt enligt vårt svenska lexikon) Haha, familjen Carlsson i ett nötskal, har inte alla hästarna i hagen alla gånger. Förstår ni hur mycket jag älskar er?

Hann även med att träffa elapela en sväng. En oskriven regel när vi båda är hemma på besök, och det var såklart trevligt med lite uppdates. :)



Midsommarhelgen i Karlstad blev utan tvekan lyckad. Skulle den kunnat blivit annat när man umgås med världens bästa vänner? Landade hos en morgonrufsig Vic på fredagsförmiddagen. Åt frukost med familjen Arnesson/Jansson, sedan åkte jag, Micke, Vic, Soffan och Emilia och inhandlade diverse ätbara ting inför kvällen. Kvällen skulle komma att bjuda på en spårande husfest á la highschool style hemma hos Vic. Grabbarna tog på sig grillen, och varför det tog så himla lång tid, så att vi fick fixa slutgrillningen i köket vet jag inte? Någonting gick snett helt enkelt. Haha. Kvällen blev iallafall mycket trevlig. God mat, trevligt sälskap, och en jävla massa snaps.

På lördagen blev det en himla sen lunch på Pitchers med Vic, Soffan, Mallan och Tove. Sedan var det dax för mig och Tove att åka tillbaka till Stockholm. Saknar er redan tjejer! :)




tjohej,
/em

Lilla hunden och jag

Emsan is in Värmland. Hemma hos sin kära familj. Just nu är det bara jag och Smillan, vi lyssnar på musik och leker gömma nallen. Hon är på sjukt mycket bushumör idag den lilla hunden. I förmiddags när vi skulle ut och gå lyxade gud till det med extra mycket regn åt oss. Smillan gillar inte regn. När vi kom runt hörnet av huset stretade hon emot och kollade med så oskyldiga ögon på mig att jag var nära på att gå hem med henne igen. Hon stretar aldrig emot annars, hon går så fint vid sidan. Går fot om man säger att hon ska göra det, stannar om man säger det, ger mig tassen om jag säger give me five. Men inte när det regnar ute, då låssas sover hon i soffan när man säger att vi ska gå på promenad. Hundar är fasen inte dumma inte.


Igår kväll när jag kom hem till Strand möttes jag av ballonger och en rosa skylt på ytterdörren där det stod "Välkommen hem Emelie!!!". Det var min kära lillasyster som ordnat så fint till mig. Då blev jag varm i hjärtat.




Nu ska jag hänga tvätt,
love


Ack Värmeland du skööööna..

Tur för mina grannar att jag bara sjöng i mitt huvud?

Ska nämligen åka hem till min underbara familj i Kristinehamn imorgon kväll efter jobbet. Gav bort ett pass till Sara så att jag skulle kunna vara med dom en dag innan jag åker till Karlstad för att fira midsommar - ooooch, träffar min fantastiska Vic. Kommer bli en sjukt bra midsommar, det känner jag på mig. Mallan kommer hem från France, Soffan, Vic & girlsen kommer hem från Oslo. Sen får vi inte glömma resten av ligan som redan befinner sig i Karlstad.



Idag har jag jobbat, och på vägen hem svängde jag förbi Nelle som bjöd på tacopaj, finfint det. Snackade lite skit, sen åkte jag hem och packade.. och nu sitter jag hära. Sängen känns som ett hett alternativ snart!




Viiickan - i helgen ska vi tappa det. Vi vet ju hur man gör ;)





Kundvagnsrace och strömavbrott

Inledde gårdagen med diverse jobbaktiviteter. Mötte upp Cine vid slussen för att åka hem till mig. Tog några öl, spelade skiten ur grannarna och gjorde oss iordning. Tog en taxi till Hötorget och Soffan, där hon och Sandra var redo med vinglasen. Joel och Petter kom förbi. En trevlig förfest som bar vidare till Sture Hof, sedan drog vi till Le Bon Palais och shejkade. Soffan och Sandra begav sig medan jag och Cine träffade ett gäng nya vänner som var riktigt roliga. Efter stängning skulle vi gå till Bk för att käka, då en av killarna kom på att det fanns en skitbra genväg, yeah right. Genom lera och slask, för att sedan klättra lite, innan vi var på gatan igen. Jättebra genväg, haha! Avslutade natten med ett kundvagnsrace utanför centralen. En höjdarkväll helt enkelt.

Haha just det, jag ska till min nya lägenhet och mäta lite imorgon. Så frågade jag Soffan om hon hade en tumstock.. Jaja, absolut, det hade hon.. Springer iväg och kommer tillbaka med en hammare!! haha, nej, det där är ingen tumstock! Vi halkar inte snett, nejnej. :)






Idag då? Lugnaste dagen på evigheter tror jag. Har städat och fixat lite här hemma, Stockholmshem ska ha lägenhetsvisning här imorgon. Jag hinner dock inte hem tills dess, och Tobbe (killen jag hyr av) kunde inte heller så hans mamma ska vara här och visa den, haha! Själv ska jag som sagt till min nya lägenhet på St Eriksplan och mäta lite imorgon. Jag vill flytta nuuuu!

Snackade med min gulliga Bea förut, så skulle jag öppna kylen och ta ut juice.. Upptäcker att min kyl är ur funktion, inser även att det är rätt mörkt i lägenheten. Försöker få igång micron - nepp, helt död. Inser att Bea inte sagt ett ljud i telefonen på en stund. Kollar på telefonen, ingen täckning? Samtalet avslutat. Datorn? Nej. Lamporna? Nej. Tvn? Nej. Strömmen kom tillbaka efter ett tag iallafall, och det var tydligen inte bara jag som varit utan ström i Sthlm.



Och en sak till.. Det var ett butiksbiträde som blev knivhuggen i ryggen i SKHLM idag, där jag jobbar. Snackade med Sanna förut och det var ingen av våra grannbutiker så förmodligen var det någon på nedre plan, hon hade inte hört så mycket när vi snackade men man lär ju få höra imorgon när man kommer till jobbet iallafall. Läskigt! Vart tar världen vägen liksom?

Det skulle ju vara som att ligga med dig

"Näe, jag är inte ett dugg intresserad.. det skulle ju va som att jag skulle ligga med dig liksom. Vi är jättebra vänner, inget annat".

Citat från en konversation mellan mig och en tjejkompis, där vi diskuterar en kille som vi tror är smygintresserad av henne. Haha, snyggt att dra in mig på det där viset.


Ledig? Nejtack.

Inventerade igår igen.. andra gången på en månad? Gick iallafall lite snabbare denna gång eftersom vi var tre stycken, skönt tyckte jag! Har jobbat hela dagen idag, och samma sak imorgon. Har min lediga helg denna helg, så jag skulle varit ledig fre, lör, sön. Men arbetsnarkoman som jag tänker jag bara vara ledig på söndag. Med andra ord blir det jobb fredag och lördag också. Kändes lite onödigt att vara ledig tre dagar när jag ändå bara ska vara hemma i Stockholm. Nästa gång jag är helgledig kommer jag förmodligen åka iväg någonstans, och då kan man ju inte jobba. Man får inte vara dum inte!


Mamma, jag fick mig ett gott skratt när jag läste din kommentar häromdagen.
- You talkning to me?

Haha, det är något med mig och fåglar tror jag..


Sov gott,
Love

Msndejt med min pärla

Nu är klockan strax efter 23, då har jag och Vic msndejt. Eftersom ingen av oss klurat ut (eller ens lagt ner oss för att förstå) hur skype fungerar kör vi en liknande varriant på msn. Vad gör man inte för att prata av sig lite när det är så förbannat dyrt att ringa mellan grannländerna?


Helgen har varit lugnt, jobb och åter jobb.
I fredags hade Jensan o jag lite myskväll. Efter en dag med skitväder dök solen upp utanför hennes fönster i Sumpan, så vi fick för oss att ta en kvällspromenix. Dock insåg vi ganska snabbt att det inte alls var så varmt som vi trodde att det skulle vara. När jag skulle ta med mig mina skinnhandskar sa Cine "Men emsan, ska du ha vantar dig?". Näe tänkte jag, det behövs väl inte. Och shi fick jag för det. Tog två minuter innan Cine konstaterade att det kanske egentligen inte var så dumt det där med handskar, men då var det för sent. Fick helt enkelt speeda på vår gångtakt istället för att hålla värmen.



Det började med att vi skulle ta kort på den där lilla sötnosen (tyckte Cine), men han/hon verkade inte gilla läget så han/hon och alla andra poolare till denne började jaga oss. Hann gå några ynka meter längs sjön innan vi var uppe på bilvägen igen. Rädda för fåglar? Vi? Näe, inte alls. Tog oss iallafall i kragen och knatade ner till promenadslingan igen i hopp om att "om vi inte snackar med dom något mer kanske det är lugnt". Blev hur som helst en mysig promenix.









Ha en bra kväll / love

Sluta regna, tack?

Vilket skitväder som dragit över oss, inte helt okej enligt min mening. Vart är sommarvärmen?
Igår var jag ledig, likaså idag. Gårdagen innefattade tvätt, en tur i Farsta centrum i hopp om att jag skulle hitta en bikini, det gick sådär. Lunchade med Sara, och sedan hem en sväng. Mötte upp Nelle på söder för några glas. En riktigt trevlig kväll med massvis av tjejsnack ;) Tycker om den tjejen.

Nu ska jag pallra mig till tbanan för att åka hem till Cine, vi har dejt ikväll. Ska bli myspys såklart. Må gud vara med mig och låta det vara uppehåll nu så att jag slipper se ut som en slickad katt när jag kommer fram. Usch för regn!




 
Ha en fin kväll,
Love

Det blev en dag i parken

Vilken mysig dag det har varit! Gick upp och tog mig en morgonpromenix imorse, sedan åkte jag till Karlaplan och hookade upp med Emma, Jennie och Elena i parken där. Solade och snackade skit hela dagen. Jordens sommarvärme ju! Sedan avlägsnade sig några av damerna, medan jag, Emma & Kim (som kom förbi lite senare) satt kvar och tjatade en stund. Tog sen tuben till slussen där vi tog en öl på en uteservering. Sjukt mysigt dag! Fint att få en dag i värmen med tanke på att jobbet hållt mig på avstånd från solen hela helgen.


Blev, med tanke på jobbet en mycket lugn helg.. På lördagen var jag sjukt trött.. Med tanke på diverse tågförseningar fredagkväll kom jag hem mycket senare än jag tänkt mig, så efter en lång jobbdag på lördagen blev det jag och soffan hela kvällen. I söndags blev det också jobb, och sen kom någon hit för en liten massagestund. Trevligt!


Och nu då? En kopp thé framför tvn, jatack.






RSS 2.0