Emsanpemsaan

För sveda och värk

Min mormor är söt, det är hon! Idag fick jag 1000 kr av henne insatt på kontot för att hon tycker så synd om mig. Det tycker jag är mycket gulligt av henne. Tack mormor, och morfar också såklart. Ni är gulliga!

                                            

Tiden går snabbt, det är tisdag idag. Kändes nyss som helg. Vicky var här och hälsade på, alltid lika trevligt. Synd att tiden springer ifrån en när man har roligt bara. Helgen var faktiskt tipp topp. Fredagen spenderade jag med Vic, strosade på stan, fikade osv. Sedan blev det mongoliskt och film med Henrik. Lördagen bjöd på tjejmiddag och sedan utgång, himla trevligt det också. Kvällen bjöd minst sagt på minnesvärda ting, men ingenting jag tänker skriva ut här. :)

Ikväll blir det filmkväll med Kristin, och imorgon ska jag träffa Jennie. Men just nu ska jag laga mat, så ha en fin dag! Love

image43

Smillan däckade hos Henriks efter en lååång dag med utomhus aktiviteter med emsan, sweet

Ciao.






Dyr i drift

Var på sjukhuset igår, träffade läkaren och en sköterska. Äntligen ska jag få gå till en sjukgymnast så att jag lär mig hur jag ska träna ryggen på bästa sätt. Sedan skulle jag lära mig att ta den där sprutan. Usch, I hate it! Där hade man gått runt hela förmiddagen och inbillat sig att det nog bara blir ett litet stick, och att det inte alls gör ont. Den karamellen fick jag suga på sen iallafall. Det gjorde mycket ondare än jag trodde att det skulle göra. Tur att sköterskan gjorde det på mig denna gång, annars hade jag nog dragit ifrån av ren reflex, så att allt runnit ut på benet. Och det är minsann inte poppis om man gör, för gissa vad läkemedlet kostar? 5500 spänn för EN SPRUTA! EN! Och jag ska ta var 14:e dag. 11000 i månaden. Det är tur att det finns högkostnadsskydd, det ska gudarna veta. Läkaren påpekade så sött att jag faktiskt är värd 140 000 om året. Så det är väl bara att tacka er skattebetalare (inklusive mig själv). TACK! Jag är minsann dyr i drift jag. När allt var klart fick jag sitta i väntrummet en timme för att de skulle se att allt gick bra med mig. Tur att jag hade mamsen där som gick ner till fiket och köpte kaffe och smörgås. Lite picknick i sjukhuskorridoren är aldrig fel, nej då nej då. Nu blir det uppföljning med provtagningar varannan vecka, wey! Men det är ju för min egen säkerhet så jag kan inte gärna klaga.

Ikväll kommer två av mina favorit älsklingar till stan. Henrik kommer hem från Sundsvall, och Vicky kommer på besök från Stockholm. Kommer bli en toppen helg, I know it. På lördag ska vi till Mallan på lite mys också, trevligt. Men nu blir det thé, en smörgås och ett avsnitt av OC.

Hejdå!
Love

Behandling

Imorgon ska jag till sjukhuset igen. Ska träffa reumatologen, och sedan en sköterska. Ska nämligen börja en behandlig för min ledsjukdom imorgon. Mamma har tagit ledigt från jobbet för att följa med mig. Sött tycker jag! Kan nog behövas en lugnande moder när jag ska lära mig att ta sprutor på mig själv. JAG, Emelie Sofia Elisabeth Carlsson ska ta sprutor på mig själv ja. Vet att jag är löjlig, men jag kan inte hjälpa att jag efter alla dessa provtagningar och sprutor jag varit med om sista tiden fortfarande är spruträdd. Det gör ju inte ont, det vet jag. Hur som helst, bara det har positiv effekt så är jag nöjd. Och det ska det bannemig ha när medicinen kostar 1800 spänn! Herre min gud. Tur att man kommer upp i högkostnad så att man får gratis resten av året iallafall. Ska minsann plocka ut allt och lite till innan året är slut.

Men nu är det nog dax för mig att dyka ner i sängen. Känns mycket lockande faktiskt!
Sov gott, Love




Dålig uppdatering

Sista veckan har jag verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen. Det går i perioder, ibland orkar/vill man skriva hur mycket som helst, ibland orkar man inte alls. Sista veckan har jag inte orkat alls, eller orkat och orkat, har inte blivit så bara.

I helgen tog jag det iallafall ganska lugnt. Fredagen tillbringade jag hemma hos Kristin, med Kristin. Vi lagade mat och myste framför tvn. Kollade på en film, som jag dock inte kommer ihåg namnet på, men den var helt okej. En actionfilm med massa pangpang där hjälten överlevde såklart. As usual! Lördagen var också lugn. Tillbringade dagen i blåställ då vi hjälpte Thomas och Nicke att måla om deras garage. På kvällen tog jag och Henrik det lugnt hemma med lite mat och film. Söndagen bjöd på ett IKEA besök och massa lugn. Händelserik helg va? Oh ja, oh ja.

Idag var jag och mamsen och tränade. Det var skönt! Måste verkligen komma igång med det ordentligt! Känns att hela kroppen mår bättre av det. Dock fasar jag lite för träningsvärken jag kommer ha imorgon. Men det ska ju kännas att man ansträngt sig.



Nu kallar visst sängen och John Blund, men jag återkommer mer lite mer intressant fakta!
Love


Tjejfest

Gårdagen var ganska lugn. Sökte massa jobb, sedan strosade jag runt på stan med Kristin. Sedan åkte vi och grabbarna till Maxi och handlade mat. Potatisgratäng, fläskfilé och rödvinssås stod på menyn. Åkte hem Kristin och Thomas för att fixa maten. Och så tittade vi lite på Let's dance också. Man kan ju inte låta bli att titta på de där programmen. Runt midnatt knatade vi hem till oss.

Idag är det lördag. Jag gillar lördagar! Ikväll har jag kört ut Henrik eftersom jag ska ha lite fest här hemma ikväll med girlsen, det ska bli trevligt. As usual! Tidigare idag var jag och Henrik på stan och käkade mat med hans mamma, gav henne en lite försenad julklapp osv. Men nu sitter jag här och försöker hitta lite bra musik att ladda hem. Ingen fest utan musik, right? Yeye, dax att slänga sig i duschen kanske.

Uppdate tomorrow.

Love Ems

I love REA

Jag gjorde det igen, igår kväll. Det var dax att gå och lägga sig, höll på att tvätta av mig sminket. Lyckades svepa med handen över ena örat, ploppen till örhänget glider av i all hast och poff så slår örhänget emot handfatet och försvinner ner i avloppet. Nu var det visserligen inga dyra saker, men när det var andra örhänget på mindre än en vecka som trillade ner där blir man lite frustrerad! Sist skulle jag ta ut nagellacket ur badrumsskåpet och så slant ett annat örhänge ner. Typiskt! Men tacka vet jag rean. Hade ändå ett ärende på stan, så jag svängde förbi Glitter för att köpa mig ett par nya, vanliga vita pärlörhängen. Gick ut ifrån butiken med tre par nya, och hade endast betalat 79 kr. För några veckor sedan hittade jag dessutom ett par skor för 150 kr, helt okej!

                                           

Tänkte att jag skulle beställa framkallning på lite kort så att jag kan börja dola med mitt fotoalbum som jag köpte för ganska länge sedan nu. Någon som har tips på någon bra internetsida där man kan beställa till shysst pris?
Det är väl inte så svårt att hitta kanske. Men desto smidigare om någon annan gör det åt mig. Jaja, nu ska jag fixa lite kaffe och läsa tidningen. Senare ska jag nog träffa Kristy. :)

... Saknar min Henrik när han är borta ♥

image41


Ciaaoo
Love Ems

Mätt i magen

Ohåjaja. Nu är jag mätt och belåten. Lagade lite efter eget huvud. Pasta med kycklingsås (spenat, majs, paprika, vitlök, creme fraise, cashewnötter och så kryddor förstås) Det var gott. Provsmakade dock lite för mycket innan maten var klar, så jag var väl sådär hungrig när det var dax att hälla upp på tallriken. Men jag klagar inte, nu har jag ju matlåda tills imorgon, och kanske till och med övermorgon. Får väl se hur sugen jag är på en skala då!

Idag skrev jag en jobbansökan, sedan tog jag mig en sväng om på stan med Mallan. Köpte lite nya ljus som jag ska mysa med här ikväll. Sedan ramlade vi in på Waynes för en kaffepaus. Eller för min del blev det föresten lite varm choklad, var evigheter sedan jag drack det. Ett år sedan iallafall, minst. Det var mys iallafall. Satt där och tjatade ett tag, sedan tog vi en tur på stan till. Kikade in på Teliabutiken och utbytte några fraser med Björne och lämnade över ett brev ifrån Henrik. Sedan blev det hemgång! Känner mig lite trött såhär efter maten, men jag misstänker att jag kommer sova lite halvtaskigt inatt om jag tar mig en tupplur nu. Blir lätt så när man sover middag sent. Får hålla ut några timmar tills det är dax att sova på riktigt. Tråkigt att vara hemma själv såhär på kvällen tycker jag, Henrik är ju i Sundsvall och jobbar, så jag blir ensam hela veckan. Kanske får det bli en tripp hem till mammi.



Vic skickade över lite nyårsbilder förut, snyyyyygt.
1. Henrik, jag, Patrik
2. Jag & Vicky
3. Jag, Patrik, Vicky


Fick även ett och annat hett kort ifrån juldagen. Herre!





Nu är det tajm för en kopp kaffe. Ciao!

Bio, spa, pulkautflykt

Har inte uppdaterat på några dagar nu märker jag. I fredags var det ju biotajm. Såg Arn (jag, Henrik, mamma, Perra) och den var faktiskt bra! Efter bion blev det Harrys där vi tog några öl. Det var en mycket trevligt kväll vill jag lova. När den äldre generationen (sorry, jag menade förstås den mognare generationen) begav sig hemåt kom Kristin och gänget. Blev en engelsktalade kväll då en av kvällens gängmedlemmar var på besök ifrån New York. Dansades massor, och när kvällen bar mot sitt slut mötte jag upp Henrik och gick hem.

Dagen efter var det dax för mig och Henrik att göra ett spabesök. Grymt mysigt ställe! Vi njöt i bubbelpoolen vill jag lova. Hade hela stället för oss själva i två timmar. Och när vi skulle åka hem vad det helt plötsligt helt kritvitt överallt. Bilen var totaltäckt av vita flingor, och skogen lystes upp av det vita täcket. Otroligt fint! Efter en slapp dag fortsatte vi slappandet hemma i TV soffan. Dagen innan jul tyckte Henrik att vi skulle spela bingolotto när det var uppesittarkväll och allt. Jag gav med mig och självklart lyckades vi vinna en ny lott - typiskt (skulle ju varit en solresa!), men det var ju bara att spela i lördags igen det. Dock somnade Henrik i soffan så det slutade med att det var jag som satt där och spelade. Tack för den din buse! :)

image32


Väl utvilade dagen efter åkte vi på en pulkautflykt med Thomas och Kristin. Hade köpt med oss en engångsgrill, korv och bröd, allt för en lyckad utflykt. Pojkarna visste minsann en jättebra backe ute i skogen någonstans, så dit bar det iväg. Kruxet var ju bara att det var oplogad väg så när vi skulle åka hem körde vi självklart fast. Vilken tur att Thomas hade spade i bilen så att vi kunde börja skotta. Dock gick det sådär. Slutade med att jag, Kristin och Henrik fick stå bak på bilen för att få tyngd på bakhjulen. Så åkte vi en liten stund tills vi till slut kom ut på vägen igen - hualigen vilken dag. Bjuder på lite bilder.




Yes, det var en händelserik dag.
På kvällen sen var det middag hos Henriks far. Lite sen julklappsutdelning. Jag fick en hel del fina saker, Tack!
Have a nice day! Love

Biokväll

Blir som jag nämnt tidigare Arn på bio ikväll. Mamsen och Perra kommer till Karlstad för att se den med mig och Henrik. Efter det ska vi gå ut och ta en öl eller två, och sen får jag se om jag joinar Kristin och tjejerna efter det. Förut var jag och Henke på stan, iförskaffade mig ett par nya jeans - behövligt! Sen gick vi hem och lagade mat, och nu sitter jag här. Imorgon har vi bokat in oss på ett "mini spa" med bubbelpool, bastu, relaxe och så vidare. Två timmar med hela anläggningen för oss själva - ska bli mys! :) Jajjemen.

Men nu är det dax för mig att ta tag i mig själv och göra mig iordning.
Vi ses i vimlet,
Love


2oo8

Så har vi ett helt nytt år framför oss, med nya löften och bättre tider, det är väl så det ska vara. En början på något nytt, självklart, men frågan är vad som blir nytt och inte. Svårt att veta det när det bara har gått 3 dagar hittills. Hur som helst, nyår bjöd på god mat och gott sällskap. Vi hade faktiskt riktigt trevligt hemma hos Thomas och Kristin. Först lite såkallad parmiddag bestående av 8 personer (dvs 4 par). Efter det ramlade det inte lite mer folk, och festen kunde börja! Vid tolvslaget skålades det med champagne, och min kära pojkvän brände såklart av ett parti med fyrverkerier. Allt i sin ordning med andra ord. Väl hemma strax före 4 somnade jag gott. Dagen efter bjöd på mycket vilande, sedan kom Thomas och hämtade Henrik, och släppte av Kristin. Alltid skönt med lite girltalk :)

Idag steg jag upp klockan 08.00, åt frukost och tog mig en promenad till sjukhuset. Eftersom jag aldrig lär mig hur lång tid det tar att gå dit var jag framme hela 45 minuter för tidigt. Vilken tur att läkaren hade bråttom, så hon var överlycklig att jag var där före utsatt tid. Blev insläppt 35 min tidigare. Är inte det otroligt för att vara sjukhus? Man brukar snarare få vänta 35 minuter för länge. Jag var nöjd iallafall. Idag ska jag ta tag i lite nödvändigheter som måste göras. Aldrig kul, men desto roligare när det är över. Och imorgon kommer förhoppningsvis mamma och Perra hit till Karlstad för att utnyttja biobiljetterna de fick i julklapp av oss, med oss. Vi tänkte se Arn, hoppas att den är bra.

over and out
Love ems

RSS 2.0