Emsanpemsaan

Hemma hos mamsen

Jodå, anlände till Kristinehamn igår kväll. Käkade mysmiddag med min kära familj och kikade lite på IDOL, där förövrigt Daniel åkte ut (hur kunde han göra det?). Var helt slut efter en hel jobbvecka på TI. Shit vad jobbet sliter på kroppen, man känner sig som spagetti. Hur som helst känns det iallafall bättre på jobbet. Chefen är supernöjd och stället börjar kännas mer okej. Kul att man börjar få lite mer kompisar på jobbet också. Hur som helst, det blev en snabbvisit hem till Sverige eftersom vi fick reda på igår att vi ska infinna oss på jobbet 23.00 på söndag kväll. Dax för ytterliggare ett nattpass! Yey. Synd att man bara hann hem och vända i princip. Och Henrik fick jag inte träffa i helgen heller eftersom han är på jobb uppe i Sundsvall och kommer hem på måndag, så typiskt! Men vi har iallafall en mysig helg att se fram emot, nämligen nästa helg då vi ska åka bort och njuta av vår 2 års dag!

Men nu ska packa lite, sen äta mat mat här hemma med mamsen och Perra. Efter det tar jag bussen till Karlstad för att ha filmkväll med min bästaste Kristin, ska bli mysigt. Ha en fin kväll ni också, Hej på er!

Love

Så bär det av, igen

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska ticka på. Tåget till Kongsvinger går om en timme ungefär. Väskan är packad, så det är bara att ge sig av. Har inte varit där sedan olyckan, och de är med blandade känslor jag åker dit igen. Ska iallafall bli skönt att jobba lite! Eller för att vara lite ärligare, det ska bli skönt att tjäna lite pengar.

Gårdagen var trevlig. Var hundvakt åt Smillan hela dagen, och sen på kvällen var jag och Henrik bjudna på lite fest hos Thomas och Kristin. För min del blev det en relativt lugn kväll, men det var trevligt att bara umgås. Snackade och drack lite Rosa Pantern drinkar, aldrig fel. När det var dags för sällskapet att bege sig till Blue Moon gick jag och Henrik hem till oss. Kändes som att kvällen var gjord där för vår del. Men jag får ändå tacka alla för en trevlig kväll :)


Mazlah säger: "Jag ska slicka henne från huvudet och ner till tårna"
Jag och Mickan i kör: "Haha, äckel."
Mazlah säger: "Nääe, vadå? Det beror väl på hur ren hon är".

Vår kollektivgranne som inte alltid har alla hästarna i hagen, ska bli kul att träffa dig också. Blir mer uppdates i veckan, over and out.

Love

Storstädning

Jodå, idag har jag roat mig med att storstäda lägenheten. Dammsugit, skurat golven, skrubbat köket och toaletten. Sådana nödvändigheter man måste ägna sig åt ibland, eller ja, lite väl ofta enligt mig. Finns helt klart roligare saker att ha för sig. Men nu är det gjort, så nu känner jag mig lite duktig iallafall. Ikväll blir det mega lugnt. Henrik kommer hem senare idag så det blir myskväll med IDOL och lite god mat.

Gårdagen bjöd på ett läkarbesök och massa sömn. Med tanke på onsdagens sväng om på Harrys orkade jag inte annat än att ligga i sängen. Jag och Kristin satt hemma hos henne och kollade på Bonde söker fru och drack lite öl/vin. Sedan bestämde vi oss för att gå vidare. Väl på Harrys blev det massa dans och drinkar. Rosa Pantern är fortfarande en given favorit. En mycket lyckad kväll, kanske lite för lyckad med tanke på dagen efter. Träffade massa trevligt folk, och efter en helkväll på stan drog vi hem till Kristin.

image15


Imorgon ska jag ta hand om Smillan eftersom mamsen och familjen ska strosa runt på stan här i Karlstad. Ska bli mys att ha henne för mig själv hela dagen. Hon är verkligen ett levande litet kramdjur den vovvsingen. Snällare hund får man leta efter tror jag. Men nu ska jag fixa lite mat, magen kurrar ganska ordentligt nu.

Patrik påpekade igår, med viss ironi dock, att jag skriver för lite om honom och Vicky, så jag får väl passa på att säga att ni är jättegulliga människor båda två.

                                           
                                        Hej Patrik, Hej Victoria!

over and out,
Love

Vintern är här?

Det känns som att vintern är här nu, på riktigt. Finns nog ingen återvändo nu. När jag gick till stan för att möta Kristin tidigare idag öste snön ner. Det var inte mycket som stannade kvar på marken dock, men ändå. Kvällarna är dessutom riktigt kalla nu. Köpte mina fodrade stövlar precis i rättan tid, något positivt iallafall. Vintern, snön och julen är mysig, men kylan kan jag gärna skippa. Men det ena för med sig det andra, så det är lite svårt att få en varm, men ändå snöfylld jul. Yeye, hade iallafall en trevlig dag med Kristy. Lyckades dessutom pallra mig in på banken och fixa ett nytt visakort. På tiden!

Imorgon ska blir jag upphämtad av farmor och farfar, som ska släppa av mig i Kristinehamn på vägen till Karlskoga. När de ska tillbaka ska de stanna till och fika med mig och mamsen, och även lämna av mina julklappar som jag inte kunde hämta själv eftersom de tydligen är för tunga för att bära (undrar vad det kan vara?). Sedan åker jag med dom hem till Karlstad igen. Henrik och Thomas ska iväg till Sandviken så jag och Kristin ska ha lite tjejkväll med Bonde söker fru och Top Model hemma hos henne. Funderar på om vi ska gå ut och ta en öl också, vi får se vad kvällen bjuder på för trevligheter. Känns iallafall skönt att vara ledig ända tills på måndag. Pratade med Lars på adecco förut, och han tyckte absolut att vi skulle vara lediga veckan ut efter det som hänt. Dessutom hade Robert, chefen på vårt jobb sagt att han tycker att vi gjort ett toppenjobb, och vill absolut ha kvar oss. Något trevligt i all denna Kongsvingersmet!


image12

                                    ÄNGLARNA VAKAR ÖVER OSS ELA.



Nu ska jag tända lite ljus, och krypa ner i soffan framför tvn. Vi hörs!
Love / ems

Blandade känslor

Värsta chocken har lagt sig nu, men det känns fortfarande helt overkligt. Jag är så oerhört tacksam att jag har livet i behåll. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på vad som höll på att hända. Det var verkligen nära ögat! Nacken dunkar och ryggen värker, men det är väl inte så konstigt med tanke på smällen. Drömmer mardrömmar om det också, men jag antar att det är normalt efter en sådan upplevelse. Tur att jag har Henrik som kramar om mig om nätterna när jag är upprörd. Vet inte riktigt när jag ska åka tillbaka till Kongsvinger, känns inte allt för lockande. Dessutom klarar inte min kropp av tungt arbete just nu! Vi får se hur allt blir...

Idag var jag och tog prover på vårdcentralen, Henrik var gullig och följde med mig. Jag är fortfarande lite spruträdd, trots att jag har tagit så mycket stick på senare tid, men det gick bra. Det gör ju oftast inte ont, jag vet ju det. Sen var vi på stan en sväng, fikade och kikade runt lite. Sedan stack Henrik på möte och jag gick och mötte Kristin för att gå ytterligare ett varv i affärerna. Inhandlade mig ett par stövlar, som dessutom var fodrade. Kollade ut en vinterjacka också, men den får vänta tills lönen kommer. Man kan ju inte köpa allt på en gång, tyvärr. Sen tog vi oss en promenix hem till henne och kollade på Final Destination ( tror jag den hette?) Helt okej film faktiskt. Thomas kom hem och vi lagade lite mat, sen kom Henrik och mötte mig, och vi gick tillsammans hem. Var roligt att träffa Kristin också, saknar henne när jag är borta faktiskt.

Dagens ros går till mamsen, för att hon alltid finns vid min sida.
Dagens kram går till Henrik, för att han är han.


                              
                                            Tack för att ni finns!


Nu ska jag dyka ner i sängen,

Love / ems

Bilolycka

Änglarna och gud vakade över oss igår. Det är ett under att vi överlevde bilolyckan vi var med om. När vi skulle åka hem ifrån Kongsvinger igår var det blixthalka. I Norge är de inte noga med att salta vägarna som vi är i Sverige heller. Vi fick sladd i en kurva och körde av vägen. Voltade fyra varv med bilen, missade lyktstolpen med 1,5 meter. Glaset från bakrutan flög över mig och Mickan som satt bak, men som tur var skadades vi inte av det. Klarade mig undan med en blödande hand. Hann tänka väldigt mycket på den korta tiden då vi voltade runt. Trodde att det var kört, att vi skulle dö. Vi lyckades ta oss ut ur bilen allihop och insåg att vi var relativt oskadda. Bilen är en enda skrothög och alla som sett det sa att vi måste ha haft änglavakt som överlevde den smällen. Det blev ett jäkla ståhej och jag fattade inte riktigt vad som hände. Väl på arvika sjukhus fick vi röntgas. Henrik satt i väntrummet på akuten och väntade när vi kom fram. Ingen av oss hade som tur var inga värre skador. Min nacke och rygg värker, men jag har inga frakturer. Läkaren sa åt mig att ta det lugnt ett tag, och att det kommer bli lite värre innan det ger med sig. Men tack gode gud att vi lever allihop!! Det var så nära att allt slocknade. Jag fattar inte hur vi kunde överleva, vi måste haft änglavakt, vi måste haft det.

Henrik, du är världens bästa!
Mickan, alltid lita på magkänslan. Det var inte meningen att vi skulle dö!
Vali, det var inte ditt fel.

Nu ska jag äta mat med familjen. Känns så skönt att vara hemma igen.
Love / ems


Nattskift.

Oh ja, ikväll börjar vi 23.00 och slutar 11.00 på morgonen. Med tanke på att jag aldrig har jobbat natt förut vet jag inte hur detta ska sluta. Dessutom brukar man inte sättas in på ett 12 timmarspass förns man kommit in i arbetet osv. Men självklart lyckas vi hamna på ett sådant redan tredje dagen, fast jag är inte förvånad över att vi lyckas med allt längre. En sak är iallafall säker, jag behöver minsann inte träna på gym, för hela mina arbetsdagar består av ett ständigt gymande när jag lyfter 10 kilos tankar upp och ner hela tiden. Frågan är hur min kropp kommer må imorgon. Hoppas att vi får ett schema idag också, skulle vara bra, så att jag kan planera min fritid lite. Tror dock att vi kommer sluta 11 imorgon, och kliva på ytterligare ett tolvtimmars pass klockan 23 sen. ojojojoj, detta blir jobbigt. Typiskt att jag inte kan åka hem i helgen när Vickan kommer på besök till Karlstad. Hade velat träffa henne! Menmen, that's life.

Idag ska vi springa ner till adecco och kolla om skattekortet och våra norska personnummer har kommit. Om dom har det blir det till att kila till banken och införskaffa sig ett norsk bankkonto. Lika bra att få det gjort, annars blir det krångel när lönen ska betalas ut. Sen ska det handlas lite mat, fasar för hur dyrt kalaset kommer bli. Det är minsann inte billigt här inte. Känns som att man inte handlar någonting, ändå springer pengarna iväg. Men det är ju så, kan inte göra så mycket åt det. Längtar verkligen till 30:e november när jag och älsklingen ska åka bort. Känns skönt att ha någonting att se fram emot nu när det känns lite tungt med jobbet. Fast det är ju så i början, innan man kommer in i det. Det är verkligen så himla högt tempo på det där stället. hualigen! Saknar alla där hemma.. Har inte träffat mamma på två veckor kanske? Saknar henne, hon är verkligen bäst. Och Henrik då, tur att det finns telefoner så att man kan prata iallafall. Tyvärr är även telefonsamtal dyrt. Allt är fan dyrt i det här landet.


Nu ska jag blåsa hårt, och sen kila ner till byn. Håll tummarna för mig inatt, hej!

Första dagen på jobbet

Efter massa krångel här i Kongsvinger började vi äntligen på jobbet igår. Förövrigt har jag sååå himla mycket träningsvärk i armarna med tanke på att jag lyfter så mycket. Menmen, det går nog över hoppas jag. Tror nog att det kommer kännas bättre bara man kommer in i det. Får tänka på lönen, för den är inte fy skamm. Borde dock få extra tillägg för träningsvärken, haha! Fyfan vad ont jag haaaaaaaaaar.  Tur att vi har en knasboll till granne som kommer in och drar lite tigerhistorier ibland iallafall. Man får sig några goda skratt om dagen!

Nu blir det till att hoppa i min fina Adecco outfit och åka till jobbet. Idag blir det 15-23, imorrn 23-11, jag kommer vara helt slut! Och så saknar jag Henrik också, jätte jätte mycket. over and out,

Love / ems

Dax att bege sig

- Till Kongsvinger, igen. Förra trippen var ju minst sagt händelsefull. Tyvärr har bloggandet inte riktigt prioriterats i min kalender, har haft fullt upp. Hänvisar till citrondoft.blogg.se för mer info om Kongsvingervistelsen. ;)
Har spenderat hela helgen i Stockholm tillsammans med Henrik, hos Vicky och Patrik. En mycket trevlig helg med shopping, fest och mys! Alltid lika kul att umgås med er. Man behöver dessutom komma bort ibland.

Men nu ska jag fixa det sista innan Henrik hämtar upp mig. Gosingen kör mig till tåget så att jag slipper gå med all packning. Börjar jobba vid tre, håll tummarna för att det går bra första dagen på jobbet! Tja.

RSS 2.0