Emsanpemsaan

the day just past

Då var man hemma, 17 timmar senare.
Jobbade först 08-17.30, sedan till Bella för att fixa naglisarna, det blev snyggt. Efter att jag suttit där och snackat skit med henne och Linda ett bra dag åkte jag hem till Ellen och Micke för lite tvhäng, och nu är jag hemma. Imorgon vankas jobb igen, sedan skulle jag haft Lotta här på middag, men eftersom hon har gått och blivit sjuk så får jag tänka om lite. Fick ett förslag som klingade hockey, men vi får väl se vad som sker. Ska hur som helst jobba på lördag så lugnt blir det.


Men nu mina vänner, är det jag och sängen.
Sleep tight, ems

Studio 54

Nästan sju dagar senare kan jag ge er lite uppdate.
Var hemma i sköna Värmelandet hela helgen, och ack så fint jag har haft det. Först hemmamys med familjen torsdag kväll till lördag morgon. Otroligt mysigt att få strosa omkring hemma igen. Mamma tog sig lite ledigt på fredagen och hade en morochdotterdag med mig. Vi hade som vanligt supertrevligt. Mamma är en av mina bästa vänner, och det är jag glad för. Saknar att ha min familj nära!


På lördag morgon var det slut på lugnet.
Börja med att trycka play här så att ni får in rätta känslan ;)



Satte mig på tåget till Karlstad där jag mötte upp sockret själv, ingen mindre än Vic. Hon följde med mig som moraliskt stöd när jag gick till gripen för att vaccinera mig mot svininfluensan. Skönt att ha det gjort. Ingår ju i den såkallade riskgruppen, och jag hade turen att pricka in mitt Karlstadsbesök samma dag som dom började vaccinera oss. Tog sen en runda på stan för att sedan åka hem till Skåre och familjen Jansson/Arnesson för en romantisk middag för fyra (Jag, Vic, Tina och Urban). Dansade som galningar till det ni hör och gjorde oss iorning inför Jacobs födelsedagsfest på Koriander, á la studio 54 style. Han hade reserverat dansgolvsdelen och ena baren, där det bjöds på drinkar och buffé. Det var glitter och glamour, och självklart var vi på gång. Riktigt bra kväll får jag lov att säga! Någongång runt 11 snåret dagen efter hookade vi upp hemma hos Soff för en gemensam frukost. Sedan gick jag och Vic hem till hennes mor och intog dansgolvet (läs vardagsrummet) igen. Var nog ingen vacker syn när vi knatade igenom barnfamiljsområdet som två ufon. Samma outfit som dagen innan, men inte riktigt lika heta av någon konstig andledning. Vad hände liksom? Sexy bitch känns som en röd tråd genom kvällen iallafall. Haha!











Godnatt på er,
puss o kram

Afterwork i ett öde köpcentrum

Körde en riktigt mysig afterwork på jobbet igår. Jobbade till halv 6 först, sen åkte jag o Sara en snabbis till hennes pojkvän och hans kompisar på födelsedagskalas. Som vi förövrigt inte förstod att det var först, haha! Men vi fann oss bra tycker jag. Sedan tillbaka till jobbet för en liten AW. Jag, Sanna & Sara flyttade bort skorna från ett av borden i butiken, drog dit tre av skinnfotöljerna och dukade upp med vin, kex, ost, paj och vindruvor. Skruvade upp musiken och testdansade alla skor. Jag kollade med vakterna för ett tag sen om det var okej att vi sov över i butiken, eftersom det var tänkt så en annan gång, och det var helt ok så länge vi höll oss inne. Men när vi ringde vakterna igår och sa att vi skulle vara kvar ett tag så hade dom tydligen ändrat reglerna så att man var tvungen att kolla innan om det var okej. Men efter att Sanna fjäskat lite och menat på att vi "verkligen mååååste jobba ikväll" var det inga prob.
Vilken kväll alltså, tack tjejer!


Idag har jag varit i Sergel och jobbat, var lite halvsegt att gå upp med vad gör man. Som man bäddar får man ligga! Och vem ringde mig imorse klockan 8 i panik över att hon låst sina nycklar inne? Jo minsann, Sanna. "Nu har det där hänt som vi har snackat om". Det var bara för mig att pallra mig till tunnelbanan och ge henne mina. Haha, vilket dreamteam vi är ändå.



Nu blir det iallafall sängen, och imorgon ska jag banne mig ge sjutton i den där snoozknappen. Fattar inte vad som hänt med mig, jag har aldrig rört den förut. Skärpning Ems!

Och föresten, vet ni vem som ringde jobbet och bad om ursäkt för sitt dåliga beteende? Ingen mindre än surpellen med skorna som "läcker in vatten". Han hade haft en dålig dag och bad så hemskt mycket om ursäkt för att han hade agerat som han gjorde. Nu hade han smörjt in skorna ordentligt och trodde att det skulle funka ändå. Det tar jag som en komplimang faktiskt. Hade han tyckt att han behandlats så himla dåligt som han först sa hade han förmodligen inte ringt och bett om ursäkt. Det kändes skönt!




Sov gott,
Love

Man kan inte vara älskad av alla

Hade en liten fajt med en kund idag, eller snarare, han hade en fajt med mig. Han ville reklamera sina skor för att dom läckte in vatten, jättemycket vatten dessutom. Så mycket att han blev dyngsur om fötterna, och då hade det inte ens regnat, utan bara varit lite blött på marken. Men eftersom jag inte kunde se något spår till spricka i i sulan, att limningen släppt, något hål någonstans, ingenting, så motsa jag mig detta. Sa att jag kunde plocka in dom och göra ett vattentest på dom. Men han, som alla andra sådana kunder skulle såklart åka bort jättetidigt imorgonbitti, och vara borta jättelänge, och ville inte lämna in dom på beömningen. Speciellt inte eftersom han bara hade ett enda par skor var han tvungen att få ett par nya på en gång. När jag påpekade att han faktiskt hade ett par skor på sig hade han självfallet varit tvungen att låna dom av en kompis. In my ass biaaatch!

Så jag tog skorna och gick in till köket, satte på vattenkranen och spolade vatten på dom. Läckte dom in vatten? Nej. Blev han sur när jag påpekade det? Ja. Ibland blir jag så trött. Tur att det finns sötingar som stammisgunilla!


Hade iallafall en riktigt mysig fredag med Damon och Frida. Vi lagade tacos, kollade på Idol och satt och snackade in på småtimmarna. Härliga vänner man har ändå. Det var nästan träningsvärkvarning i både käke och mage efter den kvällen :)




Tänkte lägga mig tidigt, men jag råkade fastna i Freedomland som går på 5an. Typiskt!
Love




Jag vill ha sommar, och jag vill ha Paris!


tacokväll

Åh vad skönt det är att vara ledig emellanåt. Mötte upp Sophie för en lunch, strosade på stan. Sedan gick jag in till Sergel och hejade på alla mina favoriter som jobbade idag. Jag hängde med Damon till skomakaren, och på vägen satte vi upp lite affischer på Drottninggatan där vår nya butik ska öppna inom kort. Nu kom jag precis hem, ska byta om. Ska åka hem till Frida strax. Sen kommer Damon efter jobbet och då blir det tacokväll toppat med Idol. Kanske tar en sväng på Götgatan sen för en öl, vi får se. Vi ska jobba allihopa imorgon så det lär inte bli någon vild natt inatt. Fast iofs, med oss tre i täten vet man ju inte hur det slutar. Jag och Damon brukar ju inte vara så duktiga på att banga.



Yeye, nu ska jag göra mig iordning.
Och mamma, jag vill fika med dig också! JAG SAKNAR DIG,
pusspusspusspusspuss

More than one year

Tiden springer iväg, ibland hinner man med, ibland halkar man efter i någon snäv kurva någonstans. Nu har jag bott i Stockholm i över ett år, och just nu känns det som att jag springer i medvind, jag mår helt enkelt bra. Det tar ett tag att bygga upp en vardag i en helt ny stad, med nytt jobb och "tillfälliga" boende. Under det här året har jag flyttat tre gånger, det är fler än jag flyttat tidigare under hela min livstid. Känns som att jag är här för att stanna ett tag, och snart när min andra hälft Vic kommer tillbaka kan det inte bli mer än rätt. Enda nackdelen är att det är långt till min kära familj. Att inte kunna spontan åka att hälsa på lika enkelt nu som när jag bodde i Karlstad. Det känns rätt surt ibland, men jag antar att man inte kan få allt.



En sjukt charmig bild på oss hjärtat. Snart är allt som vanligt igen!


Imorgon är jag ledig, ska bli skönt. Det är min enda lediga dag denna vecka, och trots ledigheten imorgon valde jag att banga utgången ikväll. Blev lite kvalitetstid med mig själv i tvsoffan istället, helt okej.
Var ute en sväng med Sara i tisdags. Hon kom och hämtade mig på jobbet, åkte hem till henne och drack vin. Efter ett par glas valde vi att gå vidare till ett ställe på Telefonplan som heter Landet. Haha, snacka om lokalhäng, men väldigt trevligt. Träffade två gamla vänner till henne så vi slog oss samman och åkte till Hornstull för en öl med dom. Efter det gick vi hem till en av killarna och spelade något kortspel som handlade om att sätta poäng på olika påståenden om våra personligheter. En spontan och trevlig kväll med Sötsara helt enkelt :)



Dax för min favoritsyssla som jag ägnar mig åt en gång var fjortonde dag - en spruta kanske? Yey!
Ska käka middag hemma hos Frida imorgon, ska bli jättemysigt. Vi har inte setts sen hon flyttade tillbaka från Lund. :)

Nog från mig,
love


They say she needs to slow down

Sara var så söt förut, hon känner mig ganska väl.

Jag har varit inne på lagret och råkat komma åt volymknappen, kommer ut och där står Sara.

S: Haha, jag visste att du skulle höja musiken direkt när du kom.
E: Du visste det va. Lite tempo vet du Sara!
S: Jag vet att du gillar det, ju högre desto bättre.
E: Ja, ska höja mer när det kommer en bättre låt. Måste ta det lite succesivt så att inte folk blir rädda.
S: Misstänkte det, så jag sänkte imorse. Tänkte att jag kan ju bespara mig tinnitus första timmen iallafall, innan du kommer.



Jobbat idag som sagt, nu väntar jag på att Soff ska komma hit. Ska slänga ihop lite käk och inta rosét. Ikväll blir det Sthlm Fashion Market, Collage och nåt nytt ställe på Sture som jag aldrig varit på. Kom nämligen in en kund förra veckan som är med och arrangerar Sthlm Fashion Market, som tyckte att jag borde komma. Så igår ringde han och rabblade upp massa ställen han skrivit upp oss på. Kan bli en rolig kväll med ställen vi inte brukar hänga på! :)





Varsegoda, en låt att shejka lite till. Ha en rolig kväll! :)
love

När löven faller..

Precis kommit hem nu, följde Annica till bussen efter lite tvhäng hemma hos mig. Dagen har utöver det bestått av jobb från 8-18. Hade tidslossning imorse, och när alla varor var inlevererade osv var det dax att exponera om lite. Gick hem från jobbet med gott samvete, fick mycket gjort. Gjorde förövrigt en upptäckt när jag var ute och gick precis. Träden har börjat tappa löv, det är verkligen höst nu! Sjukligt hur fort tiden går. Snart är den sommar :)


I tisdags håvade jag, Sara och Soff in en liten Afterwork här på Sankt Eriksplan. Sedan mötte vi upp Nathe och gick vidare till East.
Igår var jag ledig, så jag gick upp i tid och tvättade och donade lite. Gjorde mig iordning och åkte till Solna för att först hälsa på Soff och Anna på Kicks där dom jobbar. Blev sminkad och ompysslad en liten stund innan jag gick och mötte upp Lotta för en middag. Vi ses inte så ofta så vi har alltid så mycket att uppdatera varandra om. Lotta och jag är som lillasyster och storasyster! Tycker om den tjejen.



Föresten, jag kommer till Värmland helgen runt den 25:e. Vi ses då kanske?
Nu blir det sängen,
puss på er!

Ett husdjur i familjen

Ikväll har jag lördagsmyskväll med mig själv. Har ätit tacos och sitter (halvt ligger) i soffan framför tvn. Grinat lite till en film och tagit det bara lugnt. Måste lära mig att slappna av och bara vara emellanåt.

I torsdags blev det lite utgång. Jag, Emelie & Sara satt hos mig och drack rosé först. Sedan mötte vi upp tjejerna vid Berns. Insåg att det var ganska dött så vi gick till East och tog ett glas innan vi gick vidare till Solidaritet. Trevlig kväll får jag lov att säga. Igår var jag ledig, tack och lov. Åkte till Bella och fixade naglarna, sedan lunch på stan med Emelie, Nathe och Soff. Vidare till Grodan för en kaffe. Gled runt lite på stan och åkte hem till Soff och kollade på tv bland annat. Nathe letade efter en lämplig hamster på internet. Tokfian fick för sig igår att hon ville ha ett husdjur, och det senaste jag hörde vad att hon klickat hem en på blocket. En sak är säker - Jag är inte hamstervakt. Han skulle tydligen få bo hemma hos Sophie? Haha.
Tjejerna kände för utgång, inte jag eftersom det är jobbhelg för mig. Så efter en mysig dag tog jag en promenix från Soff till Emma och kollade idol men henne och Linn.  Idag har jag jobbat hela dagen. Och imorse - morgonen med stort M. Började med stopp i slussen, fortsatte med näsblod och mensvärk. Men sen fick jag ett samtal från Norge och då blev jag lite gladare :) Puss på dig!


Jaja, nu har jag tjatat färdig, dax för sängen!


love ems


RSS 2.0