Emsanpemsaan

Hamnfestivalen

Igår slutade jag som sagt tidigt, så jag lade mig ute och solade lite, sedan gick jag hem och duschade. Tvättade lite och gjorde mig iordning för en öl med Soffan. Kilade ner till hamnen och avnjöt två kalla tillsammans. Micke och hans kompis kom förbi och höll oss sälsis en sväng. Sen var det raka vägen hem för att lägga sig i en tok varm lägenhet. Brukar ligga på soffan under fläkten, för jag får verkligen panik av värmen! Dock hade Henrik intagit den platsen och vägrade flytta på sig, full och dum. Aja, drog iallafall med mig madrassen från sängen och lade mig på golvet bredvid soffan, i kanske en timme - tills jag insåg att jag fick jäkligt ont i ryggen. Så jag flyttade mig till sängen igen.


Hände en rätt rolig grej på jobbet igår. Måste ge lite cred till en modig kille faktiskt, som klev in på Löfbergs bara för att ge mig hans nummer. Satt nämligen bredvid en trevlig Karlstadskille på vägen hem ifrån Stockholm i söndags. Vi snackade och hade allmänt trevligt. Inget mer än så, jag menar jag har ju pojkvän och så satt det var inget sånt alls. När tåget rullade in på perrongen sa vi hejdå. Sen kommer han som sagt in på mitt jobb två dagar senare och lämnar sitt nummer. - Modigt tycker jag! Och nej, jag har inte hört av mig.

Nu slutar jag snart, 20 minuter kvar. Då ska jag kila ner på stan, ska på synundersökning klockan 17.20. Kanske man kan få börja se skyltarna längs väggrenen nu när man kör bil? Vore helt OK.


Love

Datakrångel

Har sagt det förut och jag säger det igen. Alla tekniska prylar och system är superbra när allt är i sin ordning, men kan likasåväl få en företag att stå näst intill still när det krånglar. Nu är det krångel igen, och det jobbar flera personen med att få igång det. Löser sig nog snart, men det verkar som att hela systemet har rasat.

Idag slutar jag tolv, så då ska jag kila till banken och sätta in fyra tusen till Victoria (till hyran), mindre kul. Sen ska jag kila hem och slänga i mig maten som jag lagade igår. Och sen ska jag försöka sola mig lite. Blåser dock lite ute, men det tror jag bara är skönt.



Ska pyssla lite nu,
Hej!


Oväntad ledighet

Tillbaka på jobbet - halvkul va?
Men nu har jag bara två veckor kvar. Fick dessutom reda på att jag slutar 12 tis och tors. Hade totalt missat det. (Eller det är snarare så att dom missat och berättat för mig att Elizabeth kör eftermiddagen dom dagarna nu när hon är tillbaka). Iofs klagar jag inte denna vecka, för det kan vara skönt att vara lite ledigt nu när det är så bra väder. Men ändå lite störande att det blir två dagar som går bort sammanlagt, eftersom det är samma sak nästa vecka. Yeye, imorgon ska det bli skönt att gå en 12 i allafall, jag klagar inte!

Stockholmsvistelsen var trevlig såklart. Lägenheten var sjukt bra. Fin, rymlig, bra läge och allt sånt där. Kommer trivas kanon, det tror jag! Tar fem min med pendeln in till centralen, så det är svinbra. Dock är nackdelen att pendeltågen slutar gå rätt tidigt, typ 12 kanske? Så efter en utekväll blir det buss, men det funkar ju det med. Vi har testat ;D

Dessutom kommer man till söder på nolltid om man har cykel (vi bor vid Årstaberg, söder om söder). Vi gick dit igår, tog kanske 20 min. Vi tänkte nämligen ta oss en promenix till en badstrand som skulle ligga 3 km från oss, (trodde vi) Vi gick, och vi gick och vi gick. Iofs grymt mysig väg, men inte sjutton hittade vi någon badstrand. Det var ett inhängnat område med pool! Så det slutade med att vi lade oss och solade/svettades på en gräsmatta istället. Men nu vet vi det. Ska ligga någon annan strand vid oss tror vi, men vi har inte gett oss ut och letat än. Blir ett annat äventyr det!


Minuspoäng dock till SJs tåg som var omänskligt varma. Herregud - hot hot hot. Snacka om ofräsch efter den resan, eller snarare dom resorna. Det var verkligen vidrigt.


ticka på, ticka på

Varför måste tiden gå så sakta? Känns som att det går fem miljoner sekunder på en minut. Men snart ska jag gå hem, eller åka hem, till Stockholm. Konstigt att säga hem, fast det är ju det snart. Ska iallafall stressa mig till station efter jobbet för att ta tåget. Eller efter och efter, får gå en kvart tidigare om jag ska hinna. Ska bli trevligt med en liten Stockholmsvistelse iallafall.


Lunchade ute i solen med Henke förut, shit vad varmt. Och en annan sitter på kontor 08-16.30 varje dag, härligt. Snygg solbränna jag får, eller inte. Jag blir bara blekare och blekare, medans alla andra blir brunare. Härligt det! Blir skönt med lite ledighet nu, har ju faktist inte varit ledig sedan förr förra helgen! Heja.


Ha en fin eftermiddag,
Love


Kidnapparen gripen!

Mänskligheten glimrade ändå till lite idag när jag läste på aftonbladet att lilla Alicia, 6 är återfunnen. Äntligen efter 1 år, då hon kidnappades av sin far och fördes bort till Kambodja. Minns att jag läste om detta då hon försvann, och sen har man följt det lite lätt i media. Läst en artikel om det och tänkt att det är hemskt, funderat över om dom någonsin kommer finna henne i livet. Någonstans i bakhuvudet ligger ju ändå vetskapen om att man oftast inte gör det efter så lång tid. Men tack och lov, jag hade fel. Är det inte underbart när sådant här händer!?


Sitter på jobbet och diggar till Lady GaGa - just dance.
Nrj gör ändå mina dagar nu denna vecka när det är så lugnt.

Imorgon åker jag till Stockholm med första grejerna. Mest kläder och skor blir det denna gång. Känns otroligt skönt att jag har en nyrenoverad lägenhet som står och väntar på mig. Och Vickan då såklart, för vi blir ju sambos. Håller på att planera det officiella datumet för vår inflyttningsfest. Någon som är sugen? ;)



Love


"Farmorsmåltid"

Var hos Henriks farmor Annie på lunch idag, hon bor nästav vid mitt jobb. Där bjöds det på kokt potatis, köttfärslimpa, brunsås, kokta morötter och ärtor. Känns det inte som en typisk farmors måltid? Det var gott alltså, så jag har inget att klaga på. Men köttfärslimpa är ingenting jag skulle få för mig att göra. Tror inte jag någonsin gjort det. Man kanske skulle ta och låna lite recept från den äldre generationen. (?!)


Snart är klockan 15, då borde det komma någon slags leverans, brukar göra det vid den tiden. Sen blir 15.30, då kommer Petter med posten, så då får jag någon att utbyta lite meningar med. Sen är det stenlugnt tills ca klockan 16, då kommer Postil-Johan (Per) och hämtar posten, sen är det ännu mer stenlugnt tills klockan är 16.30 och jag får gå hem! Om inte folk får ett infall och börjar ringa ner mig? Ingen chans tror jag, inte idag. Igår däremot dog vårt intranät, så då fick jag ringa och krångla för att få igång allt igen. Snacka om att man är beroende av datorerna på ett sådant här företag, alla nummer - ja, allt är ju datoriserat. Inte allt men väääldigt mycket iallafall.



Love ems

Kontraktskrivning

Måndag igen då = en ny jobbvecka. Denna vecka kan jag iallafall se fram emot helgen, eftersom jag är ledig. (jobbade hela denna helg) Ska åka till Stockholm, och förmodligen spana in nya lyan. Känns sjukt skönt att allt löst sig nu iallafall. Blev även ändrade planer, till vår fördel dessutom. Killen vi ska hyra av ville skriva kontrakt idag istället för på söndag, vilket innebär att vi får nycklarna IDAG! Hur det blir med inflyttsdatum osv, om det blir ändrat vet vi inte än, möjligt att vi får den från och med idag istället för 1:e augusti. Iofs spelar det mig inte så stor roll eftersom jag ändå slutar jobbet 8:e, men ändå. Kan vara skönt att sova i sin nya säng i Stockholm nästa helg när jag ska dit och hälsa på! :)


Har inte så mycket annat roligt att dela med mig utav. Som sagt, jobbade ju 11.30 - 22 hela helgen. Så igår var det bara att packa ihop sig och åka hem till Karlstad, för att sedan pallra sig iväg till jobbet idag. Känner mig rätt mör i kroppen faktiskt. Ska nog bara ta det lugnt idag, ta mig en tur till Bergvik kanske? Har lånat mamsens bil eftersom hon är på Gotland, så då slipper jag krångla med buss ut, (vilket innebär att jag kanske för en gångs skull kommer dit!).

Ska springa iväg till banken på lunchen och sätta in pengar till Vickan, till depositionen. Det är inte billigt inte, det ska gudarna veta!
Sen ska jag nog unna mig en sallad från MaChé, dom är grymt goda där! Kyckligen är marinerad och grillad, räkorna är handskalade. Riktigt gott iallafall. Fast man vet ju aldrig med banken, det kan ta dig det...


yeye, 25 minutes left. Hörs sen!
Love


Jobbkvinnan

Snart snart snart ska jag åka hem till mammi. Ska bli trevligt, ikväll iallafall. Sedan vankas som sagt jobb 11.30-22 både imorgon och söndag, HEJA HELGEN! Efter denna ljuvliga helg är det bara att kliva på ytterligare en härlig jobbvecka på Löfbergs. Jag är minsann en hårt arbetande kvinna jag.

Nästa helg är jag iallafall ledig, och då ska jag åka till Stockholm och hälsa på Vic, skriva kontrakt på lägenheten osv. Ett steg i rätt riktning med andra ord. Träffade föresten tjejen förut, tog en finlunch i gräset vid Pråmen. Myspys! Sen var jag tvungen att springa tillbaka till jobbet. Är ganska stolt över mig själv som pallade denna dag. Eller jao, det är ju självförvållat, min hälsa idag. Visste ju faktiskt att risken var stor att jag skulle må som en kratta. Och det gör jag. Men tro det eller ej - jag trodde att det skulle bli värre.



Nu är det bara 17 minuter kvar tills jag slutar, jippi!
Love


En smörgås, tack

Känns som att det kommer bli en lååång dag på jobbet idag. Är ganska sliten faktiskt! Skulle egentligen bara vara med på förfesten, men ni vet hur det kan bli? Efter ett par glas slutade det med att jag hängde med ut iallafall. Det var jätte trevligt, men jag valde ändå att avvika vid ett snåret. Henrik kom och hämtade mig, och vi åkte till Statoil för att köpa korv (förebyggande för att slippa bakfylla). Vet inte om det kanske hjälpte lite? Nu sitter jag iallafall och väntar på mina kollegor, dom kommer snart med en smörgås till mig. Det blir bra det, var inte riktigt på frukosthumör imorse om man säger så.


Efter jobbet kommer mamma och hämtar upp mig på jobbet. Ska hem till Kristinehamn, och det passade ju så bra eftersom dom har varit och lämnat Smillisen hos mormor och morfar, så dom åker förbi Karlstad på vägen hem. Tråkigt att hon inte är hemma nu när jag ska hem och hälsa på (eller snarare jobba). Skönt i vilket fall att jag slipper "krångla" med bussåkande osv. - Och jaaa, idag skulle det känts mycket krångligt faktiskt.


Kul iallafall att träffa mina nära och kära igår kväll.


Love


Sambos

Jag och Vic blir sambos snart. Ska till Stockholm nästa helg och skriva kontrakt. Sen är det inflytt 1/8. Men jag vågar inte slappna av helt förns jag har nycklarna i min hand. Det är ju trots allt andra hand, och man vet ju aldrig. Men det ser ut som att det mesta har löst sig nu. Jobbet är fixat också, bara startdatumet som är oklart. Slutar ju på Löfbergs den 8/8, sen är bara frågan om jag får semester eller inte innan jag startar mitt nya jobb, återstår att se. Hoppas på det!

Det är iallafall en glad Emelie som kryper ner i sängen ikväll,



Love

Inbrott

Så sitter man här, mätt i magen med dämpat kaffesug. Blev lasagne från igår till lunch. Eller egentligen sedan i söndags. Hade förberett med köttfärssås, gjort ostsås och varvat alting tillsammans med lite grönsaker i ungsformen. Precis när jag ska ställa in den ringer Kristin och meddelar att min kära pojkvän har lovat bort mig för en båttur, så vi köpte med en varsin sallad och hade det mysigt på sjön istället. Detta resutlerade i att jag hade en hel lasagne stående i kylen, så när jag kom hem från jobbet igår var det vara att slänga in det. Inga fel inte! - jag älskar lasagne. Och Henrik är väl inte helt missnöjd med min matlagningsförmåga heller. Det är ju bra.
 

Idag har det varit en hel del på jobbet faktiskt. Mycket saker att fixa och trixa med, det är kul. Igår däremot var det lite halvjobbigt. Hade varit inbrott i en av våra fastigheter och hyresgästerna ringer såklart till mig i receptionen. Dock är alla på fastighetsavdelningen på semester, så det var ju mindre kul. Jag löste det där till slut, men det vart många samtal fram och tillbaka innan det gick bra. Så kan det vara.




Nu ska jag ringa och beställa lite varor, sen ska jag fortsätta med att arkivera pärmar åt Yvonne - i brist på annat. Tiden går liksom fortare om man har något att göra. Så man får se till att skaffa sig lite uppdrag emellanåt.

Tjo o hej,
Love

Fisketur

Idag vart det en liten båttur med Henke, Kristin och Thomas. Kristin och grabbarna fiskade, men jag tog hand om lilla Frida jag. Kändes som en mer passande uppgift. Den lilla busungen skulle slänga sig över bord, men jag fångade henne i luften, efter det blev det koppel vill jag lova.



1. Jag och Frida
2. Kristin imponerade med sina fiskarerfarenheter.
3
. Henrik och Thomas fiskar
4. Kristin är farlig på sjön (hon använde den för att slå ihjäl fisken)



Gårdagen var trevlig också, med lokalfest i Jennies ära. Tjejen är 20 år! Trevligt med lite blandat folk också. Ölbrännbol och mingel, riktigt shysst. Sen skulle det blivit krogen, men det slutade med film hos Stefan. Var ju trevligt det med.



Dax att sova, jobbet kallar imorgon bitti. Är så grymt osugen på det, menemen. That's life.
Sov gott.

Telefonen går varm

Har försökt dola lite med min blogg, det gick sådär. Jag är verkligen inte bra på sånt där med HTML koder. Menmen, får försöka fixa till det bättre en annan dag. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och snacka med Vic i telen. Vi kan prata hur länge som helst, om allt och inget.

- Saknar den tjejen!


Glassigt på jobbet

Snart blir det glass här till mig och mina arbetskollegor. En av damerna är uppe och handlar i bistron, härligt. Men bara för att det har varit superlugnt i telefonen hela dagen börjar det ringa nu när min glass är på ingång - pust!

Henrik bjöd mig på lunchbuffé på en restaurang i hamnen idag, det var gott, och mysigt. Ikväll väntar städning. Har kläder överallt, och ändå har jag inte ens packad upp min väska med kläder som jag haft i Kristinehamn.

jaja, detta var lite eftermiddaguppdates bara,
Love

Sonja Aldén i våra hjärtan

Vad är oddsen att jag och Michaela (som tyvärr inte träffas så ofta annars) lyckas pricka in vårt möte dagen då Sonja Aldén spelar i Karlstad? Vi hade varit och käkat lite, sedan tog vi turen förbi torget för att checka in folkmassan (scenen såg man knappt ändå för alla människor), och då kommer det - Plats på scen för Sonja Aldén. Vi tittade på varandra och höll på att bryta ihop. Vår absoluta favorit artist, eller kanske till och med vår förebild och idol, stod bara några meter ifrån oss (okej, ganska många meter men ändå). Tänk att hon åkt ändå till Karlstad bara för att spela för oss. Dock lyckades vi inte få någon autograf, men vi kastade upp en varsin nallebjörn med våra telefonnummer på så hon ringer nog när som helst och ber oss följa mes som dansare på hennes sommarturné. Det kommer bli en toppensommar!


Häng på järnvägsstationen

Då slutar man snart då, inte många minuter tills klockan är 16.30. Då stänger jag igen för idag, och hoppas på att kontoret står kvar imorgon också. Ska kila iväg till stationen och möta Ela när hon kommer med tåget från Oslo. Ska umgås en liten sväng, sen ska hon hem till Kristinehamn. Själv vet jag inte vad jag ska göra ikväll riktigt. Henrik ringde och bad om tillåtelse att åka ut till golfbanan med grabbarna - och självfallet fick han det. Ska nog bara vara hemma se på tv. Känner faktiskt för det idag!



Love

Aldrig mera pizza!

Har bestämt mig för att inte äta pizza mer. Jag tror inte att min kropp tål det längre helt enkelt. Måste vara någon kombination i det som gör att min kropp säger ifrån. Tredje gången igår som jag fick en sådan smärta i magen ca en timme efter att jag ätit det. Första gången var i våras någon gång när jag och Henrik hade beställt hem pizza. Det kändes som att luften gick ur mig och jag fick väldiga smärtor i magen och uppåt. Kunde inte sova på hela natten - sen släppte det framåt 05 på morgonen. Andra gången var kanske två månader senare när jag var på besök hos Vickan i Stockholm, samma sak då. Inte riktigt lika illa den gången dock.
Sen igår, ytterligare ca 2 månader senare gör jag tabben igen - äter pizza. Tänkte att det måste ju gå bra, men icke. Jag mådde så sjukt dåligt efteråt. Det kryper sig på sådär 1-2 timmar efter, och jag fattar inte vad det beror på. Det känns som att man ska tuppa av utav smärtan, jätte konstig känsla. Så nu blir det inte någon mer pizza för min del. Kan väl knappast vara en slump att jag, dom tre senaste gångerna jag ätit pizza mått lika dåligt? Det har inte ens varit samma pizzerior utan 3 olika. Usch!


Kaffepimplarn

Fick precis ett mail från en kollega "Jag går för da´n, ses imorgon". -Jag vill också gå för dagen. Men jag får inte. Har tagit emot massa samtal angående sponsring osv idag. Pust, att folk inte fattar att man inte kan ringa en vecka innan ett evenemang och få sponsring mitt under semestertider. Så det är bara att avböja, den ena efter den andra. Känns ju lite tråkigt, men det är ju inte jag som ansvarar för sponsringsbiten.

Sitter nu här, vid mitt skrivbord, i receptionen och knaprar på lite nötter, dricker kaffe och väntar på att tiden ska gå. Ska snart koppla in mig systemet efter lunchen, typ nu. Är faktiskt grymt lungt här idag, första timmen gick snabbt, för då fick jag hålla på och krångla med passerkort som inte hade rätt behörighet. Men nu är det löst, och det enda jag gör just nu är och pimplar kaffe - för kaffe, det är det ingen brist på här.



Efter jobbet ska jag träffa Kristin, ska bli trevligt, för vi har inte setts ordentligt sedan midsommar tror jag? Nej det har vi nog baskemig inte. Fy skäms på oss! Men man får väl helt enkelt skylla på jobbet.


Dax att ta han om lite besökare som är på ingång, have a nice day.
Love

100-års jubileum

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Henrik kom på besök i fredags kväll efter att jag slutat jobbet. Jag hämtade honom vid bussen och så åkte vi till skärgården för att ta en kvällsdopp. Dock blev vi attackerade av fem miljoner myggor så vi struntade i att bada, och hade picknick i bilen istället. På lördagen åkte vi till stan med Fanny för att hon skulle köpa present till en kompis som skulle ha kalas. Sedan åkte vi ut till jobbet (Skymningen) eftersom det var loppis och tårtkalas där. (Vi firar hundra år, så vi firade lite med gratis tårta osv). Skulle bara hjälpa Fanny igång med loppisförsäljningen, men gjorde misstaget att kika in bakom kullisserna, och insåg att det var kaos. Så det var bara att dra på sig förklädet och hjälpa till med bakningen och så det. Henrik ställde jag vid loppisbordet, och han sålde faktiskt en hel del. Över tusen personer var det som fikade, riktigt lyckat. Dock hade vi inte förväntat oss så många, så att det blev, som jag precis nämnde kaos. Men det var kul. Sen var det bara hem en sväng, säga hejdå till Henke och börja jobba vid 5 igen. 


Nu sitter jag på Löfbergs, skriver lite emellan samtalen/sysslorna. Har varit rätt lugnt idag faktiskt, och lugnare lär det bli när dom som inte redan gått, går på semester nästa vecka. Blir inte många själar kvar här på kontoret verkar det som.


Jaja, nu ska jag fixa posten innnan Postil Johan kommer.
Hejhej!


Powerwalk i hettan

Värmen jag har efterfrågat har minsann infunnit sig. Har precis kommit hem efter en timmes powerwalk med Smilla. Undrar vem som är mest trött, - hon eller jag? Snacka om varmt. Ändå hade jag bara shorts och linne på mig. Ska nog ta mig ett dopp i Moa & Fannys pool där ute på gården. Har ju några timmar tillgodo innan jag börjar jobba. 14-22 passet är rätt skönt faktiskt. Då hinner man slappa lite i solstolen innan man måste åka. Men å andra sidan börjar man för tidigt för att man ska hinna göra nåt vettigt. Yeye, har inte så mycket för mig här i Kristinehamn ändå, så mig passar det perfekt! Synd bara att jag och mamsen jobbar om varandra, blir inte mycket man ser henne.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig på altanen.
Vi ses,
Love


Back to work

Då var mina två dagar av ledighet över - back to work again.
Stockholmsvistelsen var trevlig, inte minst för att jag fick umgås lite med min Vic. Gick dessutom strålande på jobbmötet, så nu hänger det i princip bara på lägenhet, som jag hoppas och tror löser sig snart. Fick några timmar tillgodo efter mötet så jag passade på att unna mig lite mer shopping. Ett par skor till, en klänning och en t-shirt som jag tror kommer göra sig jättebra till min höga svarta kjol. Letade också förbrilt efter ett par sandaler till mammi, men dom fanns ingenstans, tråkigt. Så hon fick ett läppglans av mig som tröst ;)


Nu är jag iallafall hemma i Kristinehamn igen, och idag vankas jobb. Precis som resten av veckan, samt helgen. På måndag infinner jag mig på Löfbergs Lila, där jag ska avverka 5 veckor.


Ska ut med Smilla en sväng innan jag sticker,
Ha en fin dag.
Tjohej!

RSS 2.0