Emsanpemsaan

Stackars lilla nagel

Födelsedagsfirandet i lördags vart lyckat, hamnade på Grodan. Aldrig varit där förut men det  var riktigt shysst. Mådde sådär lagom bra på jobbet dagen efter. Tur att jag hade Emma vid min sida. Hon till och med ringde och väckte mig på morgonen, haha! Hon litade visst inte på att bakfylle-ems skulle orka pallra sig upp för egen maskin. På kvällen stannade jag till hos Nelle och kollade på Beck.


Skulle handla lite på vägen hem idag, och när jag gjort mina inköp sitter det en man utanför matbutiken, en uteliggare. Han tittar på mig, och sneglar på min matkasse. Samtidigt går det förbi några ungdomar som tittar snett på honom, viskar lite och börjar skratta. Vet inte vad som hände men jag fick en sådan olustig känsla i magen. Jag menar, man är van att det kommer tiggare på tunnelbanan, som drar den ena snyftarhistorien efter den andra. Man är van att koppla bort, för man kan inte hjälpa alla. Och dessutom vet man inte vad som är sant och inte. Men det här var något annat, så jäkla äkta. Han tittade på mig igen, frågade artigt om jag ville skänka en femma till honom så att han kunde gå in och köpa sig ett äpple. Jag, som nästan aldrig ens har kontanter på mig svarade ärligt att jag inte hade några pengar på mig, men att jag mer än gärna går in och köper ett äpple åt honom om han vill ha det. Så jag gick in igen, köpte lite bananer, äpplen, och en baugette. Har nog aldrig sett en sådan lycka i någons ögon förut. Jag ger sällan pengar till folk sådär, men lite mat har väl ändå alla rätt till. Och vad drabbar det mig, 50 kr hit eller dit? Vad han gjort eller inte gjort för att förtjäna sitt liv har jag ingen aning om. Men han var hungrig, och jag ville hjälpa honom.


Imorgon förmiddag innan jobbet ska jag till Bella och fixa naglarna. Hände nämligen en liten olycka på jobbet i söndags. Skulle dra ut en stövelkartong, som låg lågt ner i en ganska så hög stapel av kartonger. Till detta hör att denna stapel befann sig längst upp på hyllan, vilket innebär att jag hade klättrat upp i hyllan för att nå den. Jag drar, väldigt hårt och snabbt för att inte dom över ska hänga med.. och så händer det, locket som jag drar i flyger av och min stackars lilla nagel håller på att ryka med. Jag släpper taget och får alla kartonger över mig, haha. Hur som helst, nageln klarade sig hyfsat, men jag måste fixa till den eftersom den förmodligen går av snart. Har haft dom i snart fyra veckor nu så jag kör ett helt nytt set.
- Ja ni, detta var väl ändå årets största problem?




over and out,
ems

21-års fest hos mig ikväll

Jaha, då är man ett år äldre då, hela 21 år. Möttes av ett fint skrivbordsunderlägg på datorn imorse som Katarina hade målat ihop, haha söt! Sen fick jag blombud på jobbet, och massa samtal från hela världen. (eller ah, Vickan från Norge och Lotta från Grekland) Och lite från Sverige då såklart. Möttes av ett städat hem när jag kom från jobbet, med blommor och paket från Cine. Nu kom Nelle och Micke också, fick en sladd så att jag kan koppla in datorn till steron. NU ÄR DET PARTY! :)

tjohej.

Ett streck till, på brun ögonfärg

Känns just nu som att mitt huvud väger mer än vad hela jag gör. Har varit en lång jobbdag idag.. Lämnade hemmet vid 08 imorse, mötte Bea på centralen för att åka vidare till Solna. Kurs ifrån 09-13, en riktigt bra sådan faktiskt. Sedan åkte vi direkt till Skäris och jobbade. Glömde litesådära smidigt bort tiden, så en kvart innan Bea skulle gå hem insåg jag att jag inte tagit lunch. Tiden går fort när man har roligt. Vi räknade ögonfärger, tävlade om vem som kunde vara mest närgången, klättrade på disken och hyllorna sant räknade skomakarkvitton. Stängde dessutom så jag ramlade innanför tröskeln hemma 13 timmar senare, dvs 21.00.

Tänkte packa ihop mig själv och ta sängen snart. Min enda lediga dag denna vecka infaller imorgon. Har dagen till ära bokat mig en välbehövlig tvättid, bokat in en promenix med Nelle, och ett kvällsmöte med Cine. Emellan detta ska jag ta mig en runda på stan, kanske införskaffa mig något fint till helgen? Det börjar dofta festligheter här. Just ja, städa skulle jag visst göra imorgon också. Kör städning under tvättningen, bra kombo tycker jag. Effektivt iallafall.




Men nu mina vänner, säger vi godnatt!


Jag är nog en kändis

Fick se en skymt av solen idag, det gav mig en liten strimma av hopp.. Kanske ligger våren där bakom molnen och trycker någonstans ändå? Vill verkligen ha den nu, mer än någonsin! Less på skitväder nu.

Min egentligen lediga helg innefattade delvis jobb, dvs idag. Igår var jag ledig, tog mig en sväng om med Cine i fredags. Blev ganska lugnt, barhäng på söder. Joel och Magnus (?) kom föbi och gjorde oss sällskap. Jag fick förövrigt en man på halsen som var helt hundra på att jag var en känd idrottskvinna. När jag för hundrationde gången sa att jag inte har tagit VM guld sa han nåt i stil med "Sådär säger du bara för att du inte vill ha uppmärksamhet". Jo men visst, så var det ju. Väl hemma sen möter jag mina stjärnor till grannar utanför huset. Dom var ganska lagom på lyset, och ville självklart utbyta några (ganska många) meningar med mig. En av dom drog som alltid ett jävligt dåligt sexskämt och asgarvade åt sig själv. Sen drog han ett till, en favorit i repris.

- Vet du varför det inte blir några barn gjorda under julhelgen?
... För att staken står i fönstret och kulorna hänger i granen.

Yes, det är min favoritgranne det. Andra gången han drar det skämtet för mig. Där tog konversationen slut, jag sa godnatt och gick in till mig. Dom fortsatte att mecka med sin moped/väspa/scoter? whatever. Den ska nämligen komma upp i hundratio, det har den minsann gjort förut, sådeså!



Igår vart det en lugn dag, mötte Cine på stan, tog en sväng. Drog till solarieöarna, alltid lika skönt! På kvällen var jag hos Ellen och Micke. Vi kollade på Melodifestivalen och käkade thaimat. Nära och bra för mig att åka hem sen. Lyckat att vi bara bor tre stationer ifrån varandra. Det tar mig endast 6 minuter att åka till Nelle, grymt!


Nu ska jag ladda för en helkväll med Gunvald Larsson,
Love

Glädjetjut

Var på jobbet vid nio imorse, fixade och trixade lite. Vid halv 10 kom Hanna från Björn Borg för att ha ett litet morgonmöte med mig. Vi gick igenom försäljningsresultat osv. När hon åkt var det bara att sätta igång med alla listor med reaskor som ska skickas tillbaka. Katarina kom vid 14, och precis när jag skulle gå på lunch ringde Schenkersnubben. Han stod på lastkajen med x antal kollin. Det var bara att masa sig ner det. Dock var han lite grinig för att jag inte kunde komma ner på förmiddagen när han stod där. Blir så trött, samma visa hela tiden. Att dom aldrig lär sig att vi alltid är själva i butiken på förmiddagen? Jaja, what ever. Han hade redan lastat på alla mina kollin på en vagn där nere. När jag sa att han var gullig som lastat dom åt mig snäste han lite spydigt "Jaa, vad ska man annars pyssla med när man står här nere och väntar", Jag älskar dig också tänkte jag. Inte nog med det så rasade alla paket av vagnen när jag skulle över tröskeln från kajen och in till hissen. Bra lastat där gubbe lilla. Fick iallafall hjälp av Stadiumkillarna att lasta på allt igen. Sedan tog ena killen vagnen, den andra sprang och öppnade dörren, och körde in vagnen i hissen åt mig. Vilka gentlemen säger jag, man kanske ska klanta till det lite oftare? Haha :)

Dagen höll på att lida mot sitt slut, och så kom ytterligare en varukille, neeej tänkte vi.. inte mer. Dock gladdes vi åt att det bara var ett endaste kolli, som det stod "AKTAS" på. Vi tittade på varandra och insåg båda två vad som kunde ligga i det tunga paketet. Jag slet upp paketet med mina bara händer (nästan), hann knappt få upp det innan Katarina slängde ut stoppningen. Och vad låg där? VÅRAN ÄLSKADE FÖRSTÄRKARE! Äntligen musik igen. Vi kastade skorna på golvet, gjorde high five och skrek i kör. Haha, snacka om att vi har saknat musik i butiken. Och snacka om att vi kopplade in den snabbt som attan och spelade disco på hög volym resten av eftermiddagen. Slängde iväg ett mail till Torbjörn, även av oss kallad Todde, och skrev att vi älskade honom för att han lagat den. Tror att han blir glad när han läser vårt kärleksfulla mail!



Tjohej!


Vilken sovmorgon..

Försökte mig på en sovmorgon imorse, det gick sådär. Vaknade av ren rutin klockan sju imorse, klarvaken. Låg och vred och vände på mig fram till klockan nio. Insåg att det inte gick att sova längre, gick upp och städade lite. Jag som hade sett fram emot att sova ut? Tack för den.

Nu ska jag få lite mat i magen, sen ska jag åka till Sumpan och träffa Cine, hon hade visst någon plan för dagen. Hon brukar ha sådana där saker för sig. Ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra ;) haha! Sen får vi se vad som händer senare, kanske blir det ett litet möte med Emma? You never know. Fick sms av Katarina precis, "Njut av din lediga dag", och det tänker jag göra.



Ta hand om er,
Love

Har du något att mäta med?

Riktigt sliten idag efter jobbet. Gosade bara ner mig i soffan och kollade på Beck.

Blev så full i skratt idag, det var en man, med sin lilla dotter. Han skulle köpa skor. Som många andra låg han mellan två storlekar, och hade svårt att bestämma sig för vilken han skulle ha. Det var lite folk i butiken, så jag plockade fram massa skor åt honom. Sen frågade han om jag kunde mäta skon och foten, haha. Som om det var han som var barnet. Vi har inga sådana grejer, just för att vi inte säljer barnskor.. Han frågade massa frågor, och verkade tro på allt jag sa. Efter en stund bad han mig klämma fram på skon, för att se om han hade tillräckligt med plats för tårna. Han tog mina väl valda meningar på allvar och köpte skorna, haha! Gubben lilla då..


Imorgon är jag ledig. Ska ta mig en välförtjänt sovmorgon, sedan ska jag träffa Cinisen en sväng. Även Emma står på morgondagens schema. Mer än så är väl inte planerat för tillfället.. Förutom en sak, att jag ska sova nu!

Love


Läppglansmissbruk

Sitter bänkad framför datorn med en kopp fullkornsvälling i handen, mysigt det låter va?

Var på jobbet 08-12 idag, skulle varit ledig men det fanns lite att fixa med. Sen åkte jag till Ellen, vi drog till stan. Inhandlade mig en ny skinnjacka (eller skinn och skinn, fejkskinn denna gång faktiskt). Kände att jag behövde (läs ville ha) en svart också. Fick även med mig ett läppglans, ni vet.. sådana jag missbrukar. Man kan aldrig ha för många.. Ett i jackan, ett i väskan, ett på jobbet och ett hemma.. you name it. Vi gick runt och trallade en sväng, insåg att det var bäst för oss att åka hem, till Ellen. Lagade lite mat, kollade lite på tv, färgade mitt hår, och mina ögonbryn. Och ja, nu sitter jag här.

Ska dyka ner i sängen snart. Faktiskt ledig imorgon, ska till Bella och fixa naglarna, sen ska jag bara ta det lugnt. Känner att min kropp behöver det. Går i ett hela tiden känns det som. Kanske skulle man slå till på hemmakväll med Let´s dance?


Love

Födelsedagssång på italienska

Nyss kommit hem från solarieöarna/sumpan/cine. Mötte upp henne på hennes jobb, hon skulle precis stänga, så hon bjöd mig på en kvällsmacka, och som tack skurade jag golven åt henne inne på Subway. (egentligen mest för att stängningen skulle gå snabbare och vi skulle kila iväg).


Röklukten i huset har försvunnit, dock inte från mina kläder. Måste tvätta i veckan! Alltid lika trevligt tycker jag.
Helgen som varit då? Jovars, den var fin. Fredagen bjöd på en öl eller två hos mig med Cine, vi åkte in till söder för att slå oss ner på ett ölhak. Tokfullt överallt, inte så konstigt kanske med tanke på att det var löningshelg och allt. Fick iallafall till slut sittplats mitt emellan två andra gäng. Kvällen var trevlig. Vid tolvslaget sjöng jag och dom andra vid bordet för Cine som fyllde år. Sång på svenska, italienska och engelska, inte så pjåkigt va? (mimade mest under den italienska sången dock, försökte iallafall). Kvällen slutade dock med sura miner då en av killarna lackade ur på mig för att jag inte ville ta sälskap med honom hem? Tack och hej sa jag.






På lördagen får man väl lov att erkänna att jag hellre varit ledig, men som  man bäddar får man ligga. Det var bara att masa sig upp det. Hade bara ett mellanpass, eftersom jag bara jobbade för Emma som var i Åre, så det var lugnt. Jag är ju van att alltid jobba öppning-stängning på helgen så detta var nästan ledighet för mig. What ever, efter jobbet åkte Cine och jag hem till mig och käkade födelsedagsmiddag, tänk vad stor hon blivit, hela 21 år ;). Sen blev det lite förfest hos mig när Sebb & Chrille kom förbi. Innan vi kom till krogen hann förövrigt Sebbe provsova min soffa en sväng, haha! Bra där. Sen blev det Göta Källare och massa dans.


Imorgon är det ännu en ny jobbdag, oväntat. En annan speciell dag också, min älskade mamsi fyller hela 35 år. (eller var det 25?)


Love

Pådrag i Hökis

Det plingade hysteriskt på dörren, Min första tanke var ju såklart "vad är det för jävla idioter som plingar på dörren?". Kollade i kikhålet, hörde hur folk sprang ner, såg hur killen mitt emot mig öppnade, så jag gjorde samma sak jag. Möttes av en enorm röklukt och rök. Några andra killar kom upp och sa att det brinner, vi gick upp och kollade. Insåg att röken kom från övervåningen. Det kom brandbilar, polis, ambulans, och vi alla fick gå ut medans dom sökte igenom huset. Min stjärna (läs alkis) till granne under kom hem mitt upp i allt, hälsar och kilar in till sig. Utan att ens reagera på att alla står i tröjor ute på gården, och att det det kryllar av brandmän i huset och utanför. Brandmännen haffade honom och kollade hans lägenhet. Den var clean. Haha, sen kom hans fru hem, då kläcker han;
"Gumman, dom har eldat upp våran lägenhet, haha.. värsta brasan, nu blir det grillad korv resten av året".

Efter att vi stått där och huttrat ett bra tag skulle dom kolla våra lägenheter. När jag öppnar min dörr stinker det rök inne hos mig, brandmännen går in och kollar igenom hela lägenheten, ingenting. Fick förövrigt en komplimang för min parfym! Haha. Hur som helst hittade dom ingenting, så nu har dom åkt. Vi grannar skulle hålla kontakten och kolla trapphuset emellanåt (?) och ringa om det blev minsta lilla värre. Konstigt, det stinker verkligen. Men dom var här länge och kollade så det är väl lugnt. Ska gå in till grannen och stämma av läget nu,


Love

RSS 2.0