Emsanpemsaan

Lovely lipgloss

Sitter och slappar i Vics och Patriks soffa i Sumpan nu. Gjorde stan förut. Fick med mig två par skor, en tröja, tre läppglans (rea på smink, och alla som känner mig vet att jag missbrukar läppglans). Köpte även ett armband och en ring, och lite annat småkraffs. Sedan tog vi ett break på ett fik. Och jag konstaterade en sak, alla saker som man tycker är så billiga bildar en ganska stor summa när man slår ihop dom. Är nöjd över mina inköp idag iallafall, speciellt ett par skor. Bruna läder sandaler, gladiator. Jajjemensan!

Imorgon ska jag på möte klockan 10 inne i stan, hoppas att det går bra. Har inte hunnit fundera så mycket på det, allt gick ju så fort. Men vi får la se vad som händer. Nu ska jag kila in i badrummet och kolla hur Victorias hår blev, hon har nämligen precis tvättat ur hårfärgen ur utväxten som jag kladdade i precis. - Får jag sova på balkongen eller inomhus inatt? Det återstår att se.




Love

Ett möte i huvudstaden

Idag bär det av mot huvudstaden. Ska på jobbmöte imorgon, så jag åker dit idag, så hinner jag med lite umgänge med Vic, känns som att vi har en hel del att prata om. Har inte hunnit snacka lika mycket nu på ett tag (några dagar visserligen), men är man van att snacka med en person minst en timme om dagen känns det konstigt att inte snacka ordentligt på ett par dagar. Har varit massa jobb för mig hela helgen så jag har knappt hunnit med att tänka. Men nu är jag som sagt ledig två dagar, sen gör jag min sista hela vecka på Skymningen. Löfbergs som gäller sen ett tag! Ska bara hoppa in någon helg här i Kristinehamn sen.


Yeye, nu ska jag göra frukost åt mina systrar, sen ska jag packa ihop mig och ta en promenad ner till tågstationen.
Önska mig lycka till,
Love


Grab my hand baby, let's take a walk on the beach

sol sol sol - vart är du? Jag vill ha sommar och sol nu. Glassa i goda vänners lag på beachen, äta jordgubbar och melon, låta en fin drink sippra ner längs halsens insida, ta en simtur i det turkosa vattnet ( -okej, vi låssas att det är turkost ). När man är mätt på all sol drar man sig hemåt, tar en kall dusch, kladdar på lite mascara, solpuder och läppglans. Letar fram en somrig klänning, ett par pumps till, sen tar man med den lilla väskan och kilar ner till staden för att göra kvällen. Möter åter igen upp sina vänner för en kall på stans hetaste uteservering. När kylan smyger sig på fortsätter man natten inne bland vinglande partyglada människor på dansgolvet. - Man mår så jäkla bra!



Det går bra nu?!

Först fick jag mitt efterlängtade körkort i förrgår, sen fick jag mitt lönebesked igår och det var betydligt mycket mer pengar än jag hade räknat med. (Eftersom adecco betalade ut semesterersättning under hela min intensivkurs i Årjäng utan min vetskap) Tackar! Sen fick jag skattebesked ifrån Norge, nästan fyra tusen norska + i kassan, thanks! Sen kollade jag mailen imorse, och vipps.. Jag ska på jobbmöte i Stockholm på tisdag, vilket också innebär att jag även kommer få lite fin tid med min älskade vän Victoria.

Dessutom är det helt rött i vårt jordgubbslanne, så gissa vad jag ska göra nu? Smälla i mig en hög av dessa underbara skapelser.

Tudeluuuuu,
Love


Firade med korv och öl

Nyss hemkommen från en liten picknick. Jag och Henrik gick iväg med filt och engångsgrill för att grilla lite korv. Nicke och Lars kom förbi och joinade oss i korvätandet. Slank även ner en kall öl. Lite firande för att jag fått körkort skulle man kunna säga. Känns så grymt skönt att jag äntligen har det. Till veckan kommer mitt lilla rosa som ska inta plånboken. Vet dock att jag glömde (?) e:et i slutet på Emelie, när jag skrev namnteckningen. Av ren nervositet kanske? Ett sådant där ilandsproblem som man kommer störa sig på, haha! Men men, så kan det gå. Är iallafall grymt stolt över mig själv. (Fast mamsen är nog mest stolt?!)

Ska gosa ner mig i sängen, och se på tv med Henke. Inatt behöver jag nog inte drömma om att jag har uppkörning 50 gånger som jag gjorde häromdagen. Men drömmen gick ju i uppfyllelse iallafall, I made it.

Love ems


Ungefär på den nivån är jag idag ;

KÖRKORT!

jaaaaa, ni läste rätt. JAG HAR FÅTT KÖRKORT! Hade uppkörning idag, klockan 13 för att vara exakt, och nu har jag helt enkelt körkort. Känns faktiskt rätt konstigt att jag får köra bil helt själv. Men jag är såklart jätteglad. Skönt att det är över nu, all denna körkortshysteri. :)

Yey!

Dagsutflykt till Orust

Usch, jag mår illa. Känner mig inge vidare faktiskt.

Igår vart det en dagsutflykt till Göteborg, eller ja, Orust iallafall. Thomas skulle ha en motor hämtad där, och eftersom vi inte hade något speciellt för oss ställde vi upp och åkte ner och hämtade den. En bilutflykt med andra ord. Fast jag kan tycka att det är ganska mysigt att sitta i bilen och digga till musik när det är sådär burrigt och blött utomhus. Svänga förbi driven på donken och ta en kaffe (dom har grymt gott kaffe!). Sedan släppte Henke av mig i Årjäng, där min kära farmor råkade avslöja en viss sak för honom, haha! Så kan det va.


Nu ska jag sysselsätta mig med andra grejor iallafall.
Love

Midsommarfirandet, över förväntan

Midsommarfirandet blev riktigt lyckat i år. Var i en stuga, ca 30 personer. Kom dit vid ca 16. Minglade runt en stund. Vädret var helt okej också, solen tittade till och med fram endel. Sedan vankades det midsommarlekar. Lite olika staffeter och så. Mitt lag; midsummer dream team kom på andra plats. Inte helt illa! Sedan vart det grillning kubbspel och dans runt midsommarstången. Framåt ett var det full rulle med galen dans på verandan, haha. En grymt rolig kväll och natt faktiskt. Jag och Henrik ramlade väl in hemma i haga vid en halv fem. Och då kändes det till och med som att natten kunde varit vår en stund till. Hoppas att ni hade lika kul som mig!?


Idag har det dock varit slappt. Henrik var inte riktigt i sitt finaste skick idag, men vid fyra tiden fick jag med honom ut, och vi letade oss till Skattkärr där Thomas och Kristin fixade med hennes bil. Åkte och handlade lite och installerade oss framför en film med lite gott att äta. Nu blir det sängen, känns helt rätt!

Sleep well,
Love

Midsommarvädret?

Blir det fint eller inte? För en halvtimme sedan vräkte det ner, men nu tittar faktiskt solen fram lite genom molnen. Är i vilket fall glad att vi ställde in båtturen. Meningen var (om det var fint väder) att vi skulle åka ut ett gäng med båt och grilla, festa och tälta. Men med tanke på vädret känns det inte så aktuellt med tältning. Jag är dessutom redan halvkrasslig, så det skulle nog inte göra saken bättre. Nu ska vi iallafall till en stuga, med massa annat folk. Grilla, parta, och umgås. Kommer bli kul tror jag. Även där kommer tältningen att slopas, vi tar en taxi hem inatt istället.


Nu ska jag fixa kycklingen som legat i marinad hela natten. Kommer bli finfina spett det! Ha en fin midsommar allihopa!
Puss och Kram

Fler av mig tack

Tänkte att jag skulle skriva några rader innan jag ska kila iväg till bussen. Det är ju som sagt ett himlans flängande på mig. Ibland önskar jag nästan att det fanns flera av mig. Samma jag, fast ändå flera. Tror dock inte att det är så lätt att fixa det.

Dagen har varit lugn. Faktiskt väldigt lugn, känner mig lite hängig, så det har varit en hemmadag i soffan idag. Slumprat till en gång eller två. Hade tvätten imorse också. Klockan 06 till 10. Eftersom vi alltid är så planerande jag och Henrik så bokar vi alltid i sista sekund, så då får man ta sådana tider. Kruxet med vår tvättstuga är också att vi har datastyrt bokningssystem, och har man inte "checkat in sig" vid tvätten inom 15 min från starttiden så tas den automatiskt bort. Helt sjukt faktiskt. Så även om man bara vill köra en tvätt så måste man alltså upp vid sex. Härligt va?


Tänkte visa en bild på en söt klänning/tunika som jag köpte igår, men jag orkar inte lägga in bilden på datorn. Så oengagerad är jag idag.

Dax att kila,
Love

Fina dagar i gott umgänge

Jag får väl, som jag gjort så många gånger förr be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Mycket jobb, mycket att göra + lite ork är orsaken. Sorry! Helgen, samt dagarna innan helgen har iallafall varit mycket roliga. Ska försöka sammanfatta lite kort, både för min och er skull.

Torsdagen var fin i tillsammans med mina vänner Victoria, Sofia, Stephanie, Sophie och Peter. Vi var hemma hos Vickan och drack, snackade skit och dansade. Gick sedan till Ankan för att dansa lite till. Satt i en bra stund och väntade på bussen, som vi sedan insåg inte gick. Tog taxi hem till Vickan där vi två satt och snackade och åt toast. Vaknade på tok för tidigt dagen efter med huvudvärk av att hennes familj kom inströmmande (de hade varit på Kreta dom lyckosarna).

Fredagen tillbringades tillsammans med Henkisen. Vi gick till Arenas uteservering ock käkade mat. Kycklingfilè toppad cheddarost och soltorkade tomater, grillade grönsaker och bakad potatis. Mums! Sedan gick vi hem och såg på film och hade det allmänt mysigt.

Lördagen innebar jobb och sedan en utekväll med Michaela och gänget. Faktiskt riktigt trevligt. Är ju inget fan av Kristinehamnsutgång med ela såg till att det blev shysst. Har dock inte så många bilder från kvällen. Men ifall Mickan av någon andledning läser här så kan hon ju kanske lägga till kvällens bilder i vår delade mapp på msn? ;) Thanks babe.




Nu är jag i Karlstad iallafall. Har träffat Kristin och varit på sjukan, och nu ska jag och Henrik titta på Irene Huss nya film som vi laddat hem. Ha en fin kväll, Love

Studentersättare?

Flaken har avlöst varandra utanför fönstret idag. Fasen vad kul att ta studenten. Skulle inte säga att jag vill göra om samma procedur skolpluggmässigt, men studenten skulle jag gärna ta en gång till om jag fick. Kanske ska lägga ut en annons nästa år. "Om någon är sjuk och en ersättare behövs, så ställer jag upp, helt gratis" .
Mötte Vic vid tåget förut, satt och snackade lite i väntan på hennes buss, på torget. Tingvalla studenterna befinner sig på Nöjes uteservering och tjoar, skriker och sjunger.

Vic: Meeeen, nu sjunger dom ju "Säg hora tingvalla, säg hora tingvalla". Varför gör dom det? Dom går ju på tingvalla.
Ems: Men Victoria, det var vi som sjöng så. Dom sjunger ju "Säg oh ah tingvalla".

- Så mycket man kan glömma på ett år va? :)




Vi för ett år sedan. Fy fan vad vi var bra.

Var dessutom på Gripen och tog prover förut, vad är liksom oddsen att jag ska lyckas få en semestervikarie som ska sticka mig? Min första tanke var såklart "faaan, nu kommer hon sticka fel, och så kommer hon få hämta en annan sköterska, och så kommer dom få göra om det". Jajjemen! Så blev det, fast det blev två felstick innan dom lyckades få ut något blod ur min arm. Typiskt att man alltid får agera försökskanin.

Har precis varit och lämnat tillbaka Tobbe, farmor och farfars hund som varit här och hälsat på medan de var på fastighetsägarmöte. Minnsan, han är inte lika lugn, sansad, kelig och lättpassad som min lilla Smilla inte. Fast han har sin charm han också. Tror att man har blivit grymt bortskämd över att Smilla är så otroligt lydig. Man glömmer liksom bort att en hund skäller på andra hundar, drar i kopplet osv. Uppfatta mig rätt, jag gillar Tobbe också, han är lite mer krävande bara. Nu ska jag göra mig iordning lite, sen blir det lite galej henna hos Vic med girlsen.

Love

Vi gillar varandra, jag och kaffekoppen

Då var det dax att dra på sig en limegrön t-shirt och ta sig till jobbet snart då. Igår var nog lugnaste dagen ever på jobbet. Knappt en själ som hälsade på de sista två timmarna, så jag satt där i min ensamhet och drack kaffe. Men vi hade trevligt, jag och koppen. Idag blir det nog lite trevligare eftersom Jessica jobbar också. Hoppas på att komma därifrån fort efter att vi stäng idag, ska nämligen till Karlstad redan ikväll. Kom på att folket i Karlstad tar ju studenten imorrn, så jag får nog gå upp tidigt för att pallra mig iväg till systemet, skulle inte förvåna mig om det är mils lång kö där på dagen när folk kommer på att dom ska ut. Tänkte kila förbi en och annan affär också, se om jag kan hitta mig en fin klänning eller så!? Man vet aldrig. Oftast hittar man ingenting när man väl bestämt sig för att shoppa. Däremot när man har dåligt med pengar, eller när man bestämt sig för att inte handla, då finns dom små godbitarna mitt framför ögonen på en. Visst är det konstigt att man alltid hittar saker när man inte ska och tvärtom?


Jaja, imorrn är en fin dag för många. Och jag och tjejerna kommer infinna oss utanför Älvkullen klockan 14 för att ta emot Martina som springer ut. Åh, vad vi hade kul denna dag, för ett år sedan!


Love

Ledigheten kommer krypande

Nu ger jag upp solningen för idag. Moln, sol, moln, sol, moln och så sol igen. Jag får nöja mig med den brännan jag redan har. Dock föredrar jag den på framsidan av kroppen bäst, med tanke på att jag är brunare där. Detta beror på att jag inte tycker om att sola ryggen i stekande sol.

1. Man känner sig som en ihopplattad pannkaka.
2. Det blir grymt varmt
3. Definitivt mer behagligt att ligga på rygg.


Ska snart laga mig lite mat tänkte jag. Sedan blir det en jobbkväll, ikväll igen, precis som alla andra kvällar i princip. Igår var det full rulle. Hade bl.a en skolklass som tältade på campingen, vilket resulterade i jämn ström av godis/glassköpsbesök hela kvällen, vilket i sin tur resulterade i att jag fick stå i kassan väääldigt mycket, och inte hann med så mycket annat, som att baka till exempel. Men det är sånt man får ta när man är själv. Snart kommer det iallafall lite feriearbetande ungdomar genom kommunen och hjälper till. Hoppas att dom är nåt att ha i år! Brukar alltid vara någon stjärna som man blir extra förtjust i (jobbmässigt såklart).


Kom föresten på att det bara är två dagar kvar, tills jag är ledig i 2 dagar, dvs torsdag och fredag. Då blir det Karlstad. Ett kärt möte med min Vic. Dessutom kommer Cine till stan, så det kan bli ett trevligt hängande även där. Nackdelen med ledigheten är väl dock att man ska hinna med så mycket som möjligt. Måste ju åka tillbaka till Kristinehamn på fredag eftersom jag jobbar på förmiddagen sen. Men ledig som ledig, jag gillar att vara ledig.




Luch blir,
Love

Min snygga spygröna outfit

Har varit mycket jobb denna helg. Minst 10 timmar om dagen. Fast jag gillar att jobba, så jag klagar inte. Dock skulle jag kanske önska att man kunde ha tid att ta rast, men oftast blir det faktiskt lunch på stående fot. Men det är väl lite charmigt det också!? Är dessutom as snygg när jag klider runt i min limegröna alt. spygröna t-shirt och gör reklam för Kristinehamn. Jajjemen, det står Kristinehamn fett över bröstet. Ibland har jag även en ljusrosa, samma princip där, Kristinehamn i fokus. Kan även hända att jag kallar mig själv Ung Stark och Vacker. (En tröja uppkallad efter att Kristinehamn blev Sveriges ungdomskommun -07, och KFUM som jag jobbar för var med och drev på det.) Så, nu vet ni hur jag ser ut.


Imorgon har jag det fint, sovmorgon lääääääääänge om jag vill. Men det vill jag inte eftersom jag har en liten vovve att ta hand om, och känner jag henne rätt vill hon inte sova lite länge som jag vill. Skönt iallafall att jag inte börjar förns 16, dvs bara 6 timmar imorgon. Känns som att mina fötter uppskattar det!



Nu ska jag faktiskt dyka ner i sängen. Blir med uppdates imorgon!
Love

Öppningsdax

Det är ett himlans flängande mellan Karlstad och Kristinehamn för mig. Nu är jag iallafall tillbaka i Kristinehamn. Igår vart det en sväng om med Kristin på Harrys. Det var grymt mycket folk ute, och vi hade grymt kul. Bra kväll helt enkelt.
Denna dag har bestått av; sovmorgon, övningskörning runt hela Kristinehamn i princip, jobbmöte och grillning med familjen. Imorgon slår vi upp portarna på Skymningen också (campingen & cafét som jag jobbar på under somrarna). Som vanligt har vi öppet mellan 13 och 21.30, så alla som läser detta är hjärtligt välkomna ut till mig imorgon, eller någon annan dag.

Ha en fin kväll,
Love


Sommarvärme

Hot hot hot är det ute. Skönt iofs att det blåser lite mer idag än det gjorde igår. Iallafall är det skönt när man ska ligga hemma på min gård och sola, där det är totalt vindstilla. Har som sagt legat och solat lite till och från idag, försökt få lite färg. Dock orkar man inte ligga och pressa allt för länge i den hettan. (och nej, jag klagar inte. Jag älskar sommarvärmen). Hörde dessutom att vädret skulle hålla i sig hela helgen också? Eller har jag fel? Vore ju trevligt om det kunde göra det. Jobbar visserligen, men det är ju faktiskt trevligare att ta sig till jobbet om det är fint väder.

Har precis lagat mat till mig själv och mina systrar, och planerna just nu ser ut som så att jag ska ta mig en promenix med Smillan i skogen. Enda stället där det inte är så varmt för henne + att hon gillar att springa lös där. Efter det ska vi åka till skärgårn och äta mjukglass. Och sen på kvällen blir det till att transportera mig till Karlstad. Ska tillbringa natten där, kanske dagen imorgon också?


Simma lugnt,
Love

Stockholm maraton

Sidär ja. Nu är jag hemkommen ifrån Stockholm. En riktigt trevlig helg får jag lov att säga! Eftersom jag åkte 06.04 i fredags hade jag hela dagen i Sthlm tillsammans med Vic. Vi strosade på stan och shoppade, sedan köpte vi med oss lite mat och satte oss i en park och hade det trevligt. På kvällen mötte vi upp girlsen och drack lite. Sedan blev det utgång. På lördagen solade vi lite, sedan åkte vi för att titta på när Vickys mammas sambo sprang Stockholm maraton, vilka hjältar förövrigt som pallade det i den värmen! Vi stod och hejade på honom båda varven, och emellan det satt vi med Patriks kompisar och picknickade i solen. Riktigt härligt! Sedan åkte vi hem till Vic och duschade och gjorde oss iordning, åkte sedan tillbaka och mötte upp Cine och hennes två vänner, sedan kom även Stephanie och joinade. Gick till Ett ställe (det heter så) och dansade av oss rejält. En hel lyckad kväll.

På söndagen blev det bara slappt i Sumpan, vi köpte med oss en varsin sallad och gick och solade. Skönt att man börjar bli lite brun också! Sammanfattningsvis, en jäkligt rolig helg! Lite bilder kommer förhoppningsvis inom en snar framtid.


Nu är jag i Kristinehamn. Har varit på jobbmöte med mat osv, helt okej. Lite mycket tjat bara, men annars så! Funderar på att åka hem till Karlstad en sväng imorgon och fylla på resväskan med kläder. Börjar ju jobba i Krhamn på fredag, och sen kör jag hela helgen, samt nästa vecka. Så det kanske är lika bra.

RSS 2.0